Фен на „Ливърпул“ пише първата британска биография на Юрген Клоп - #allistrend #allistrend

Фен на „Ливърпул“ пише първата британска биография на Юрген Клоп

„Клоп“ от Антъни Куин вече може да бъде открита и на български език.

30-годишната мечта на милиони фенове се сбъдна през лятото на 2020 г. – британският футболен отбор „Ливърпул“ успя да извоюва шампионската титла в английската Висша лига, като в този момент тимът бе и актуалният носител на трофея в Шампионската лига.

Всичко това се случва пет години след като германецът Юрген Клоп пое кормилото на отбора и го поведе към световната слава, печелейки любовта на журналисти, почитатели и дори съперници.

„Своебразно обяснение в любов“ е и книгата на Антъни Куин„Клоп“, в която един истински фен създава нестандартна биография на човека, чиято репутация расте всеки ден. Българското издание излиза в превод на  Христо Димитров и е под спортната редакция на журналиста Христо Раянов – и двамата горещи фенове на „мърсисайдците“.

В книгата са проследени не само стъпките на „Нормалния“ от малкото градче в Югозападна Германия Глатен през опитите му като играч, назначаването му за треньор на „Майнц 05“, разбуждането на заспалия отбор „Боросия Дортмунд“ до най-значимото предизвикателство – назначаването му като мениджър на легендарния „Ливърпул“, дремещ със спомена за своите години на доминация на Острова.

Разказът на Антъни Куин се простира чак до историческата победа на отбора през юни 2020 г. и създава искрен и неподправен спортен летопис на една объркана и осеяна със страхове и надежди година, преминала под знака на световната пандемия от COVID-19.

В биографията „Клоп“  читателят ще открие не само невероятната историята на може би най-харесвания футболен треньор в модерния спорт, не само автентичен портрет на британския шампионат през последния половин век, но и „обяснение в любов“ към Негово Величество Футбола и една от неговите столици – Ливърпул. Такова, каквото само един истински фен може да напише.