С над 270% е нараснало потреблението на BG платформа за онлайн обучение Smart Classroom - #allistrend #allistrend

С над 270% е нараснало потреблението на BG платформа за онлайн обучение Smart Classroom

Близо 5000 са потребителите на платформата, част от политиката за КСО на Samsung България

За последната календарна година безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom отчита сериозен ръст в регистрациите на нови профили, спрямо януари на 2020 г. Данните показват, че с 118% са нараснали учителите, които ползват платформата към днешна дата, като тази цифра отговаря на 3267 учителски профила. Учениците, които са направили профил в нея, са 1501 – с 1216 повече спрямо януари 2020 г.

Активните потребители на мобилното приложение за образователни ресурси с добавена реалност – Smart Classroom AR, към днешна дата са 1254 души.

Внушителна е и бройката на потребителите, които са ползвали инструмента за създаване на образователни ресурси с добавена реалност Smart CreatAR – 20120, като в началото на 2020 г. те са били едва 3216. Огромното нарастване на потреблението на тази част от платформата засвидетелства нуждата и интереса към интерактивни образователни ресурси.

„2020 беше една предизвикателна година във всички аспекти на нашия живот, но беше и година на огромен скок в развитието на образованието и мястото на технологиите в този важен процес, който постоянно се развива и адаптира. Данните, които споделяме днес ни правят много горди, защото са още едно доказателство, че успяваме да дадем възможност на хиляди учители и ученици в България да имат достъп до модерни обрзователни инструменти, с които учебния процес да бъде по-ефективен и да провокираме заедно интереса към знанието, взимайки най-доброто от технологиите.“, сподели Жасмина Петкова, Мениджър PR & Корпоративни социални проекти в Samsung България.

Следвайки мисията си „Enabling people. Together for tomorrow“ и за да помогне на потребителите лесно да се ориентират в платформата, Samsung България ще продължи да инвестира и в провеждането на безплатни обучения за учители за работа със Smart Classroom, които носят квалификационни кредити.

Безплатна, изцяло на български език, създадена от български екип – това е Smart Classroom

Платформата не изисква специални умения за работа в онлайн среда и е достъпна и за настолни, и за мобилни устройства. Тя представлява цялостна образователна система от свързани помежду си модули:

  • основен модул за създаване на съдържание и комуникация между учителите и техните ученици;
  • модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android);
  • портфолио на учителя и ученика.

Като част от партньорство с един от водещите електронни дневници в България – „АдминПлюс“, оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Smart Classroom предоставя в партньорство с daskal.eu и безплатна виртуална класна стая с разнообразие от функционалности за пълноценното провеждане на учебния процес по различни предмети.

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.