Програмата „Нестле за по-здрави деца“ награждава трите най-активни училища и детски градини в България  - #allistrend #allistrend

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ награждава трите най-активни училища и детски градини в България 

снимка: ПР

В националния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ за учебната 2019/20 г. се включиха 64 училища и детски градини

Нестле ще награди трите най- активни училища и детски градини от цяла България, които взеха участие в тазгодишния конкурс на националната програмата „Нестле за по-здрави деца“ на онлайн церемония на 30 Ноември. В конкурса участие взеха над 6000 деца от 40 детски градини и 24 училища от цяла България.  От тях, 10-те най-активни  училища и детски години бяха избрани от журито за финалисти в предварителен етап на конкурса. Победителите ще спечелят финансова помощ, която ще бъде използвана за облагородяване на училищната среда, с цел да се стимулира балансираното хранене и физическата активност у децата.

На финала се класират представители на училища от 8 области и 10 града, включително – София, Ловеч, Ботевград, Враца, Разлог, Плевен, Лясковец, Белозем, Лозенец, Марково. Финалистите от детските градини ще бъдат представени от своя страна от 8 области и 9 града, от които- София, Видин, Варна, Стара Загора, Благоевград, Враца, Кюстендил, Лясковец и Звездица.

На финалният кръг от конкурса 10-те избрани училища и детски градини ще трябва да представят пред журито своята идея за реализиране на проект с паричната награда от конкурса. На база цялата събрана информация, журито ще определи кои са трите най-добри идеи за облагородяването на средата в училища и детски градини.

Журито се състои от дългогодишни посланици на програмата, партньори и представители на институции, сред които г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО-София, представители на МОН, г-жа Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“ в Община Варна, г-жа Виктория Терзийска, партньор на програмата, певица и ко-създател на проекта „Маргаритка“, и шеф-готвачът Жоро Иванов и председател на EURO TOQUE България. Награждаването ще се извърши от изпълнителния директор на Нестле България – Петър Стоилов и Нели Ангелова – Мениджър комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

Със средствата от миналогодишния конкурс ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Марково, 40 СУ „Луи Пастьор“, гр. София и ОУ „Гео Милев“, с. Белозем подариха на своите възпитаници модернизирана училищна база. Децата в тези три български училища вече се радват на нов пикник кът, кабинет по готварство и класна стая на открито.