„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара - #allistrend #allistrend

„Долу сред вейки и кости” – втората книга от култовата поредица „Своенравните деца” вече е на пазара

Звездата на порталния жанр Шонин Макгуайър продължава да развива най-популярната си серия

Жанрът на градското фентъзи в българското литературно пространство се допълва от едно ново и впечатляващо издание. След зашеметяващия успех на „Всяко сърце е врата” през лятото, „Долу сред вейки и кости”, втората книга от култовата поредица на Шонин Макгуайър „Своенравните деца”, излиза на 26 ноември с първи превод на български език. Той отново е дело на преводачката Майре Буюклиева и е с логото на издателство „Кръг”. Завладяващият дизайн на корицата и този път е поверен на Стоян Атанасов.

Романите от поредицата заемат челни места в читателските класации и са бестселъри по цял свят. За тях американската писателка е удостоена с награди „Хюго”, „Нюбела”, „Локус” и др.

Макар да е продължение на „Всяко сърце е врата”, „Долу сред вейки и кости” може да бъде прочетена и като самостоятелна история, подходяща за възрастни и юноши. Тя разказва как седемнайсетгодишните близначки Джаклин и Джилиан се озовават в Дома за своенравни деца на Елинор Уест, вече познат на многобройните фенове.

Джак и Джил не случват на родители (или обратното). Майка им копнее за перфектно момиче, което да кипри в рокли като принцеса, а баща им мечтае за син. Точно когато тийнейджърките са напът да изгубят и последната си частица индивидуалност, откриват единственото си спасение…

В рядък момент на бунт близначките прекрачват прага на странна врата, която ги отвежда в техния истински дом. Там ги очаква невъобразим свят на кървави луни и непрогледен мрак, на магии, вампири и луди учени. Сестрите най-после могат сами да избират какви да бъдат. Но в Тресавищата, излезли като от филм на ужасите, свободата и любовта вървят ръка за ръка… със смъртта.

В момента има издадени шест книги от поредицата. Очаква се седмата (под 6) да излезе през 2021 г. От издателство „Кръг” вече работят върху №3, чието заглавие на български засега остава в тайна.