От утре до 10 април: „Откровения за преди началото на края“ - #allistrend #allistrend

От утре до 10 април: „Откровения за преди началото на края“

С инсталация от 300 вехнещи цветя Ива Свещарова и Вили Прагер ни канят да си представим началото на края на света

Само на 08, 09 и 10 април от 15 до 19 ч. в Галерия „Етюд“ ще е отворена за посещение инсталацията  „Откровения за преди началото на края“. Ще има ли край на света и какъв би бил този край са въпроси, които Ива Свещарова, Вили Прагер и целия екип на този артистичен проект си задават от много време насам, още преди света да заживее в друг ритъм поради пандемията.

В търсене на отговорите им, те насочват поглед към различни разкази за края на света, визуални примери и интерпретации на темата в популярната култура. За да ни разкажат за своята представа как би изглеждало едно апокалиптичното тяло, какви ще са неговите емоции и как ще звучи масовата психоза от настъпващата разруха, в своята инсталация те използват над 300 вехнещи цветя, специално заснето видео и фотокомикс.

И понеже апокалипсисът е гигантско, всепомитащо събитие, то „Откровения за преди началото на края“ е само първа стъпка от негово творческо разгръщане. Затова, през цялото времетраене на инсталацията, Ива Свещарова и Вили Прагер ще бъдат в Галерия „Етюд“, готови за апокалиптични и други разговори с всеки посетител. А след тази среща с публиката, екипът ще продължи работа по създаване на самостоятелно представление, чиято премиера се очаква в края на юни.

Входът за посещение на инсталацията  „Откровения за преди началото на края“ е свободен. Събитието се провежда при спазване на актуалните противоепидемични мерки.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Творчески инициативи“ на  Национален фонд „Култура“ и Брейн Стор Проджект, в сътрудничество с Галерия „Етюд“.