Нестле България създава българска кулинарна книга за детско балансирано хранене - #allistrend #allistrend

Нестле България създава българска кулинарна книга за детско балансирано хранене

Инициативата „Нестле за по-здрави деца“ вдъхновява любители кулинари от цялата страна да споделят любимите рецепти на своите деца и да станат част от българска кулинарна книга, която насърчава балансирано хранене сред децата

На 24-ти март „Нестле за по-здрави деца“ и Нестле България стартират създаването на детска дигитална кулинарна книга с рецепти от любители кулинари и родители от цялата страна, която цели да създаде култура на балансирано хранене сред семействата и децата в България. В рамките на първия етап от инициативата, който ще продължи две седмици, ще се събират най-добрите и балансирани рецепти за българските деца, които ще станат част от дигиталната кулинарна книга в края на април. Тя цели да вдъхнови хиляди български родители да приготвят по-балансирано меню за децата си, за да растат те по-здрави и още по-щастливи.

В инициативата ще се включат и любителят-кулинар и криейтър Ирина Тенчева, готвачът Савина Николова и кулинарните блогъри Теодора Титова, Венета Романски и Никол Кунева,    Всеки любител-кулинар, който сподели любимата балансирана рецепта на своето дете в коментар под постовете им в Instagram, както и в страницата на Нестле за Живей Активно! във Facebook, ще има възможност да бъде един от 35-те българи, чиято рецепта ще намери мястото си сред тези на популярни български личности в българската кулинарна книга за детско балансирано хранене.

„Възпитаването на култура на балансирано хранене сред българските деца и семейства е наша дългосрочна мисия, която ние осъществяваме вече над 25 години в страната чрез нашите инициативи, като Нестле за по-здрави деца, и разнообразието от продукти на компанията. Създаването на българска кулинарна книга за детско балансирано хранене е пореден ход, част от нашата хранителни революция в България, която цели да изгради едно по-добро бъдеще за децата чрез силата на висококачествената храна“, сподели Нели Ангелова, Мениджър комуникации на Нестле Югоизточен пазар.

Всички рецепти в кулинарната книга ще бъдат изградени на база на методологията на „Порция Баланс“, която показва правилното количествено разпределение от всяка група храни за двете основни хранения на деня – обяд и вечеря. Предназначена за деца между 4 и 12 години, тя е перфектният начин да се уверим, че те се хранят балансирано и растат здрави.

Повече за програмата „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на позитивни хранителни навици. Програмата включва:

  • разпространението на образователно съдържание за балансираното хранене сред българските училища и детски градини
  • дигитални кампании, които целят да вдъхновят родители и деца да готвят заедно балансирана храна
  • инициативи, насърчаващи активния начин на живот сред децата в тази възрастова група

Разпространението на образователното съдържание стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и нашите партньори – „Музейко“ и „Маргаритка“. През 2018 г. образователната програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна.

До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна, а дигиталните инициативи на Програмата достигат до хиляди родители и учители. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.