Над 120 младежи ще се включат в осемнадесетото издание на стажантската инициатива на А1 - #allistrend #allistrend

Над 120 младежи ще се включат в осемнадесетото издание на стажантската инициатива на А1

От старта през 2005 г. над 1200 стажанти са били част от програмата, а 33% от тях са продължили професионалния си път на постоянна позиция в компанията

Над 120 студенти от различни специалности ще бъдат част от стажантската инициатива на А1 тази година. По време на осемнадесетото издание на провежданата от А1 програма, само през месец юни 2022 г., 35 младежи придобиват ценни практически знания и умения в бизнес среда, работейки по реални проекти. Те са студенти в различни специалности от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет, Американския университет в България и др.

Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, коментира: „Радвам се, че вече 18 години А1 развива и надгражда стажантската инициатива, с която подкрепя младите хора в началото на професионалния им път. Компанията ни е в един от най-динамичните сектори и портфолиото ни непрекъснато се разширява, затова и стажантските позиции, които предлагаме, са подходящи за студенти от почти всички специалности. Търсим отговорни, креативни, инициативни и проактивни млади хора, които са ориентирани към постигането на резултати и се стремят към развитие в конкретна професионална област. Приемаме за наша мисия да ги насърчаваме да се учат и развиват и колегите посвещават време и усилия да споделят с младите хора своя опит.“

А1 предлага възможности за стажове във всички направления на компанията, според проектите и нуждите на бизнеса. Най-много отворени стажантски позиции в момента в А1 има в сферата на ИТ, мрежа и услуги, финанси, маркетинг и административни направления. Всички възможности за стаж се обявяват на кариерната страница на компанията, а студентите могат да се запознаят с тях и на редица кариерни форуми, организирани в сътрудничество с университетите в страната. Кандидатите, които желаят да се включат в стажантската инициатива на А1, могат да заявят своя интерес по всяко време на годината. След подаване на биография по някоя от отворените позиции, те преминават през интервю, на което могат да разкажат повече за професионалните си интереси и областите, в които се стремят да се развиват.

За успешните кандидати за стаж продължителността е 3, 6 или 9 месеца. За приноса си те получават месечно възнаграждение и имат на разположение редица социални придобивки. Сред тях са възможности за обучения за технически и социални умения, както и достъп до богата платформа за онлайн обучения и вътрешния Клуб на знанието. За срока на стажа А1 предоставя също служебна SIM карта и възможности за ползване на отстъпки за продукти и услуги на партньори на компанията. Пакетът от придобивки включва още автобусен транспорт до и от офиса, безплатен служебен охраняем паркинг, лекарски кабинет, фитнес център в централния офис.

След успешно завършване на стажантската програма участниците получават сертификат. Най-добре представилите се имат възможност да се присъединят към екипа на А1 на постоянна позиция. От старта на инициативата през 2005 година над 1200 студенти са участвали в стажантската програма на А1, а 33% от тях след приключване на стажа са започнали и професионалната си реализация в компанията.