Голямото дерби на Мадрид между Реал и Атлетико пряко по MAX Sport 4 в събота вечер - #allistrend #allistrend

Голямото дерби на Мадрид между Реал и Атлетико пряко по MAX Sport 4 в събота вечер

Битка за титлата в категория муха и завръщането на Тони Фъргюсън в октагона са главните събития на UFC 256 по MAX Sport 2

Голямото дерби на град Мадрид между Реал и Атлетико е ключовият сблъсък от XIII кръг на Ла Лига, който ще се проведе през уикенда. „Дюшекчиите“ на Диего Симеоне са безапелационният лидер в класирането, като имат 26 точки, събрани от едва 10 мача (8 победи и 2 равенства). Страхотната форма на Луис Суарес и компания, комбинирана със слабото представяне на основните конкуренти Реал Мадрид (20 точки от 11 мача) и Барселона (14 точки от 10 мача) прави Атлетико ранния фаворит в борбата за титлата.

В съботната вечер за „лос колчонерос“ предстои поредния тест – гостуване на големия местен съперник Реал Мадрид. „Белите“ на Зинедин Зидан са много непостоянни в изявите си през сезона, но все пак са в подем, след като през седмицата взеха жизненоважна победа срещу Борусия Мьонхенгладбах и по този начин се класираха за 1/8-финалите в Шампионската лига. Именно способността на Кралския клуб да показва най-доброто от себе си, когато е притиснат до стената, прави сблъсъка на „Алфредо ди Стефано“ във Валдебебас абсолютно непредсказуем. Издание №226 на El Derbi Madrileño ще се излъчи пряко по MAX Sport 4 в събота от 22:00 часа.

В ранните часове на неделята е време за поредното супершоу с марка UFC. Бойната карта на UFC 256, което ще се проведе в тренировъчния комплекс на организацията в Лас Вегас, е повече от впечатляваща. Основната битка е за титлата в категория муха и ще противопостави шампиона Дейвисон Фигейредо на претендента Брандън Морено. Богът на войната завоюва колана през юли 2020 година в двубой срещу Джоузеф Бенавидес и вече направи една успешна защита – през ноември срещу Алекс Перес. Мексиканецът Морено за първи път ще се бие за титла в UFC, като в момента се намира в серия от 4 мача без загуба, а последният път, когато е слязъл от октагона победен, е през май 2018 г.

Битката, която ще подгрее за шампионския сблъсък между Фигейредо и Морено, също предизвиква интереса на феновете на смесените бойни изкуства, тъй като своето завръщане в октагона ще направи Тони Фъргюсън. Ел Кукуй ще се изправи срещу Чарлз Оливейра в опит да се завърне на победния път в UFC, след като през май загуби категорично от Джъстин Гейджи и изпусна шанса си да се бие за титлата в лека категория срещу Хабиб Нурмагомедов. Шоуто UFC 256 ще се излъчи пряко по MAX Sport 2 на 13 декември от 05:00 часа.