Финалите на най-голямата гейминг лига у нас ще се проведат онлайн  - #allistrend #allistrend

Финалите на най-голямата гейминг лига у нас ще се проведат онлайн 

снимка: ПР

Мачовете по League of Legends, CS:GO и FIFA20 ще се предават на живо всеки ден от 7 до 13 септември по Twitch TV в канала на А1 Gaming League

След рекордните почти 15 000 души, които посетиха първите Гранд финали 2019 на най-бързо развиващата се гейминг лига у нас, тази година те ще бъдат достъпни за още повече фенове на електронните спортове – напълно безплатно, изцяло онлайн и с много награди за зрителите!

Финалите на A1 Gaming League трябваше да се състоят на живо пред публика по време на ежегодния фестивал Aniventure Comic Con, който беше отменен заради ограничителните мерки, свързани с COVID-19. Въпреки това, лигата няма да лиши зрителите си от най-интересните мачове за годината по CS:GO, League of Legends и FIFA20. Организаторите взеха решение да предават онлайн всички предстоящи полуфинали и финали по Twitch TV в канала на А1 Gaming League, където премина и целият редовен сезон. Вместо в обичайните два дни, финалите тази година ще се проведат в рамките на цяла седмица – всеки ден от 7 до 13 септември.

A1 Gaming League ще бъде на живо, за да отрази най-вълнуващите и чакани мачове и за да коментира и анализира случилото се през последните месеци. От началото на сезона над 9000 отбори и играчи се състезаваха онлайн всеки месец, за да се борят за титлата шампион на България и за част от общия награден фонд от 30 000 лева. 

Сред най-очакваните мачове са двата полуфинала по Counter-Strike:GO. Във финалната четворка са небезизвестните отбори на SKADE и FATЕ, които са сред най-добрите отбори по CS:GO с безброй изяви и победи на международната esports сцена. Тази година FATE спечели турнири като CyberBet, CSGOFAST Cup и ESEA Summer Cash Cup, а между тях успя и да се класира за cs_summit. Последният световен успех на SKADE пък е спечеленият турнир SECTOR:MOSTBET, на който победиха силния руски тим Espada.

Интрига в А1 Gaming League се развихри и около последните срещи по FIFA20, когато във финалния мач от плейофите Tv_Drujinkata отстрани един от най-добре представящите се играчи у нас Vi7oo и се класира за финалната четворка заедно с MG GoalMachine, fist_sanchez и jorjewin. Може би най-очакваният финал е битката за купата по League of Legends. Сред класиралите се отново е отборът на Random 5, който не слиза от първото място през изминалите години.

Седмицата на Гранд финалите започва на 7 септември точно в 20:00 часа от студиото на A1 Gaming League, където домакини на онлайн събитието ще бъдат водещите на новоизгрялото предаване за гейминг, популярна култура и електронни спортове OneUp. Те ще открият седмицата с информация за формата на финалите, допълнителни игри за зрителите и, разбира се, много награди, осигурени от партньорите на лигата Huawei, OMEN, Nescafe 3in1 и Ubisoft.

В най-горещата седмица за гейминга у нас участие ще вземе и един от най-популярните YouTube таланти Slavi The Clashers. На 8 и 9 септември от 18:00 часа в YouTube ще се проведе Huawei Brawl Stars Championship като част от програмата на A1 Gaming League. Наградният фонд възлиза на 1000 лева, а всеки, който желае да се включи, трябва да се запише предварително на сайта на лигата, както е описано тук. През цялата седмица с подаръци ще бъдат награждавани най-внимателните зрители по време на живите предавания. Пълната програма на събитието ще откриете тук.