Филмът „Дани. Легенда. Бог.“ с онлайн премиера в Gledam.bg - #allistrend #allistrend

Филмът „Дани. Легенда. Бог.“ с онлайн премиера в Gledam.bg

Новата българска „черна комедия за бели дни“ обещава на зрителите тънка ирония, гарантирано зрелище и поглед към българската действителност

От днес /29.01/ започва 10-дневната официална онлайн премиера на новия провокативен български филм „Дани. Легенда. Бог“. Заглавието за първи път е достъпно за широка публика и ще покаже превъплъщението на Димо Алексиев /Дзифт, Лора от сутрин до вечер и др./ в Дани – бизнесмен и общински съветник, който се е съгласил да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

Главният герой убедително изгражда образа си на безцеремонен, безкомпромисен и недосегаем представител на икономическия и политическия елит, а неочаквано срамни провали мотивират бизнесмена да даде всичко от себе си, за да докаже на света защо нарича себе си „Дани. Легенда. Бог“.

Създателят на филма, независимият режисьор, продуцент и сценарист, Явор Петков завършва в Бремен, Германия и от 2010 г. живее в Лондон, Великобритания, където основава продуцентската компания “Шипка”. Настоящият филм е пълнометражният му дебют.

„Дани. Легенда. Бог. е универсална история за комплекси, страх и тоталния провал на един човек.“, споделя Явор.

Във филма можем да видим още Валентина Александрова, Илияна Лазарова, Сузанита, Емил Каменов, Георги Налджиев, Кейт Никълс, Джеймс Бабсън, Борислав Марковски и други.

Премиерата на филма в Gledam.bg ще бъде достъпна за всички зрители на територията на страната. Това е част от стратегията на платформата да популяризира и подкрепи родното кино.

Следете всичко около филма: https://www.facebook.com/danny.legend.god/ 

Следете всичко около Gledam.bg: https://www.facebook.com/gledambgg