Ферари 312B и Фройд 2.0 са новите документални заглавия в онлайн платформата Neterra TV+ - #allistrend #allistrend

Ферари 312B и Фройд 2.0 са новите документални заглавия в онлайн платформата Neterra TV+

С наближаването на Коледните и семейни празници все по-често обръщаме поглед към телевизора или към интересните филмови предложения онлайн. Neterra TV+, платформата която се очерта като лидер на този пазар в България, обяви, че наред със стотиците избрани заглавия и ексклузивно съдържание, ще зарадва и феновете на документалистиката, добавяйки цели 8 премиерни за България продукции, представени в предстоящия „Месец на документалното кино“.

От 11.12 в Neterra TV+ ще бъдат налични първите два филма – Ферари 312B и Фройд 2.0, ексклузивно за територията на страната. Интригуващите сюжети на режисьорите Aндреа Марини (Ферари 312B) и Клаудио Поли (Фройд 2.0) могат да се наемат по всяко време, без необходимост от допълнителен абонамент или да се закупят за многократно ползване. Новата услуга „Gift Card” пък позволява дори да подарите цяла колекция от заглавия на ваш приятел или роднина. Високото качество на филмите в платформата е гарантирано, а зрителят може сам да избере устройството, през което да се наслади на напълно легално и качествено кино. До края на декември, всяка седмица в Neterra TV+ ще бъдат добавяни по 2 нови филма, сред които: Ван Гог. За житните поля и облаците в небето, Водните лилии на Моне, Ермитажът. Силата на изкуството, Мария Монтесори. Просветителят визионер, Открадната красота, Нацистката обсебеност от изкуството, 1968. Спорт и революция.

Първата за този месеца лента – Ферари 312B, проследява историята на бившия италиански пилот от Формула 1 Паоло Барила. Той оставя особена следа, като връща на пистата революционното Ферари 312B, цели 46 години след дебюта на модела. Ключовото събитие се разиграва по време на легендарното рали „Монте Карло“. За целта състезателят се обръща за помощ към човека, създал и проектирал Ферари 312B – известния италиански дизайнер и инженер Мауро Форгиери. Това предизвикателство моментално запалва искрата във Форгиери и екипа му от механици, които се впускат в изпълнение на задачата напълно отдадени. Така много прецизно, част по част, те възстановяват изцяло забележителната машина, считана за произведение на изкуството и символ на революция в автомобилизма, променил света на Формула 1 завинаги.

Филмът Ферари 312B  пресъздава неукротимия дух на Енцо Ферари и всички топ пилоти, свързани с този впечатляващ модел, като Ники Лауда, Джаки Икс, Джаки Стюарт, Герхард Бергер, Деймън Хил. Любовта на режисьора Aндреа Марини към тази история превръща екранизацията в неповторимо, емоционално изживяване. Един филм за скорост, риск и отдаденост в името на съживяването на един легендарен автомобил.

Второто ново заглавие, налично в Neterra TV+ през този месец, е не по-малко интересно и любопитно – Фройд 2.0. Документалната лента поставя под въпрос доколко са актуални и приложими в днешно време теориите на Зигмунд Фройд. Дали човекът, променил начина, по който възприемаме съзнанието, личността и семейните отношения, е лъжец? Изследователят Франк Чофи проследява този въпрос в известно предаване на Би Би Си. Отговора намираме във филма на Клаудио Поли. Режисьорът разкрива каква част от идеите на психоанализата са останали живи днес, като показва интервюта на различни млади хората от Ню Йорк, Берлин, Париж, Милано, Лондон. Сюжетната линия държи интереса на зрителя от началото до последната минута на филма. А дали сме съгласни с този нов прочит на историята на великия австрийски невролог и психолог, остава да разберем.

Очаквайте и следващите любопитни заглавия в предстоящия „Месец на документалното кино“ в Neterra TV+. Първите са налични от 11.12.