Терез Ан Фаулър представя „Хубав квартал“ - #allistrend #allistrend

Терез Ан Фаулър представя „Хубав квартал“

На 10 септември излиза „Хубав квартал“ на Терез Ан Фаулър, авторката на „Романът на Зелда Фицджералд“. Едно от литературните явления на 2020 г., „Хубав квартал“ (изд. Обсидиан) е много актуална драма за невъзможната и трагична любов поради предразсъдъци и семейни вражди, модерен роман, призоваващ към мъдрост и взаимно уважение.

Валъри Oлстън-Холт, преподавател по екология, е вдовица, която живее със сина си Завиър в скромна къща в „Оук Нол“, квартал в малък град в Северна Каролина. Осемнайсетгодишният Завиър, дете на чернокожа майка и бял баща, предизвиква всеобщо възхищение със своето възпитание, интелигентност и музикален талант.

Новите съседи на Олстън-Холт са семейство Уитман. Валъри и проспериращият бизнесмен Брад Уитман повеждат война скоро след запознанството си: изкопаването на огромния му басейн е увредило вековния дъб в нейния двор, който постепенно загива.

Конфликтът им се ожесточава, когато става ясно, че Завиър и дъщерята на Уитман имат тайна връзка. Темата за невъзможната трагична любов поради предразсъдъци и семейни вражди звучи особено завладяващо и мощно в този модерен роман, призоваващ към мъдрост и взаимно уважение.

„Хубав квартал“ е завладяващ роман за съдбата на две семейства от идилично предградие някъде в Северна Каролина. Събитията, които ги разтърсват, се случват в рамките на едно лято и променят безвъзвратно живота им. Това е епична по своя обхват драма, написана много интелигентно от една от най-добрите американски авторки.