Строителният сектор – в очакване на Архитектурно-строителна седмица - #allistrend #allistrend

Строителният сектор – в очакване на Архитектурно-строителна седмица

„Новата реалност създава много възможности“. Под това мото работи екипът на изложение Архитектурно-строителна седмица. До старта на форума, който ще можем да посетим от 12 до 15 май в Интер Експо Център, остава месец и половина, а кампанията е в разгара си.

„Форумът създава възможности за развитие у нас и за излизане на международната сцена“, коментираха участници през 2020г. Разбира се, като събитие, което оформя визии и тенденции в ключов за жизнената среда бранш, Архитектурно-строителна седмица ще бъде организирана спрямо всички необходими нови стандарти за безопасност и здравната сигурност на присъстващите представители на сектора. Освен модерна вентилационна система с разделяне на входящ и изходящ въздушен поток, са подготвени детайлни „Вътрешни правила“, които определят всички необходими мерки за сигурност. Сред тях по-важните са регулиране на човешкия поток, посредством интелигентна Crowd management система, широки пътеки и отстояние между щандовете, възможност за използване на прозрачни прегради при бизнес преговорите и др.

Отново ще се представят различни направления, като: „Вътрешни довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Външни довършителни дейности”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградната автоматизация”, “ОВиК”, “Smart системи”.

Съпътстващи събития и партньорство с браншовите организации

И през 2021 г. продължава тясното партньорство с професионалните браншови организации: Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Сдружение български врати, прозорци и фасади, Българска асоциация за изолации в строителството, Асоциация на професионалните озеленители, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на интериорите дизайнери в България, Визия за София, Български съюз на производителите на сглобяеми къщи, Университет по архитектура, строителство и геодезия.

За да има всеобхватност, изложението залага и на разнообразна съпътстващата програма, която да разгледа теми със значим интерес в професионалните среди. Организаторите, участниците и браншовите организации отново обединяват усилия, обещавайки полезни за сектора професионални събития, сред които дискусии и презентации.

Още информация за подготовката на изложението може да откриете на сайта buildingweek.bg.