Смразяващият трилър на Дийн Кунц „Очите на мрака“ вече и на български - #allistrend #allistrend

Смразяващият трилър на Дийн Кунц „Очите на мрака“ вече и на български

На 8 септември по книжарниците излиза „Очите на мрака“ – книга за онези читатели, които търсят силни преживявания, зловеща атмосфера и интензивен екшън. Световноизвестният американски автор Дийн Кунц не случайно е смятан за най-големия конкурент на Стивън Кинг. Майстор на ужаса и загадъчните сюжети, в „Очите на мрака“ Кунц излиза отвъд границите на обикновеното зло, за да създаде сложна и напрегната история и многопластови персонажи. Романът от 1981 година се оказва и стряскащо актуален днес – в условията на глобална пандемия и заплаха за живота и съществуването ни такова, каквото го познаваме. „Очите на мрака“ излиза с логото на издателство „Кръг“, в превода на Надя Баева и с впечатляващата корица на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Изминала е година, откакто Кристина Еванс е загубила малкото си момче Дани в трагичен инцидент. Година, откакто тя се бори с всички сили да възстанови живота си и да преодолее загубата. Но докато младата жена се опитва да потуши емоциите си и да продължи напред, започват да се случват твърде странни и необясними явления, граничещи със свръхестественото. Дали всичко е нечия мрачна идея за шега, или oсезаемите доказателства за нейната неизбежна лудост? Възможно ли е синът й да е жив?

Търсенето на отговор изисква смелост и издръжливост на каквато малцина са способни. Само любовта към сина й я води напред, през неоновия нощен живот в Лас Вегас, нажежената от слънцето пустиня и замръзналите планини на Хай Сиерас, рамо до рамо с единствения човек, който й вярва – бившия военен разузнавач Елиът Страйкър.

Без да си дават сметка, двамата се замесват в дълбоко пазени правителствени тайни за разработван в Ухан смъртоносен вирус и си печелят врагове, които са готови на всичко, за да ги спрат. На карта е заложен не само животът на едно дете, а навярно и на цялото човечество.

Структурно и стилово „Очите на мрака“ е изпипан до съвършенство. На феновете на жанра романът предлага цялостно преживяване, изпълнено с екшън, мистерия и неочаквани обрати.

Дийн Кунц (1945) е сред най-популярните писатели на трилъри, макар книгите му често да съдържат и елементи на ужас, фентъзи, научна фантастика, мистерия или сатира. Жива легенда в жанра, той е написал над 100 романа, 30 от които са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, а над 15 са екранизирани.