Росен Янчев казва всичко с „Да помълчим“ - #allistrend #allistrend

Росен Янчев казва всичко с „Да помълчим“

Талантливият изпълнител пуска разбиваща балада, посветена на хората, които губим

С музика Росен Янчев разказва трогателна история, посветена на необратимите загуби, пропуснатите моменти и на срещите, които никога повече няма да се случат. Самият изпълнител обрича песента „Да помълчим“ на своя баща и допълва, че той е причината проектът да се изпълни със смисъл.

„Всъщност историята на „Да помълчим“ започва още през 2013 година.- споделя Росен- Тогава, в началото на кариерата ми, моят баща ме подкрепи финансово, за да запиша първата си авторска песен. Нещо повече-тогава татко дори изтегли заем, за да мога да направя песента.“

Росен започва работа с Магомед Алиев-Мага. Получава работен вариант на проекта, но сякаш нещо му липсва и настъпва колебание дали да продължи в тази посока. Мнението на друг талантлив изпълнител накланя везните. „В разговор с Миро, той просто ме попита: Чувстваш ли го? Не?! Тогава не го прави.“

Към тази формула на успеха Росен Янчев се връща години по-късно, след като неговият баща, за съжаление, вече не е на този свят. В негова памет изпълнителят възобновява работата по песента, но вече с ясна концепция и вдъхновение. Невероятният Ники Гурманов облича емоциите в чувствен текст. Мага създава музиката. В аранжимента участва и фантастичния цигулар Андрей Русев, а когато към екипа се присъединяват и вокалите на гръцкия изпълнител Агатангелос Агатангелу-се получава гарантиран баладичен хит.

„Дължах „Да помълчим“ на моя баща и я посвещавам на всички хора загубили някого, загубили любов, загубили смисъл.“- казва Росен Янчев.

В носталгична хармония с текста и мелодията видеоклипът към „Да помълчим“ е заснет в черно-бялата гама. За снимките Росен пътува до една от любимите държави на баща си-Италия. Заедно с режисьора Павел Симеонов улавят подходящи моменти и образи от Милано и стария град на Бергамо. „Искахме визията да отговаря на посланията в нея и така например движението на централната гара в Милано изобразява символиката на това как хората идват и си отиват от живота ни.-споделя Росен Янчев и добавя- Но въпреки загубата, животът продължава и единственото, което ни остава е само да обичаме хората, които вече не са сред нас, да пазим хубавите спомени и…да помълчим“.