“Просто Мат” - поглед зад затворената врата на “Просто любов” от Джесика Парк - #allistrend #allistrend

“Просто Мат” – поглед зад затворената врата на “Просто любов” от Джесика Парк

“Просто Мат” е втората книга в поредицата “Просто любов” на американската писателка Джесика Парк, автор на обичаната “180 секунди”. Този младежки роман, написан специално за читателите, които вече познават и обичат Мат, Джули и малката Селест, идва с превод от Велин Кръстев и логото на издателство ICU.

Семейният дом на Мат Уоткинс е обитаван от призраци – тези на трагично починалия му по-голям брат, на вечно липсващите му родители и изгубената усмивка на сестра му Селест. Със сърцето на Фин сякаш спира и животът на брат му, превръщайки го от тийнейджър в Атлас, крепящ света на семейството.

Центробежната сила на въртележката от постоянни съмнения и безсънни нощи, прекарани в търсене на правилни отговори, заплашва да прекърши Мат, докато в живота на семейството не се появява харизматичната Джули. Свободолюбива и забавна, тя успява да донесе надежда в дома на Уоткинс.

Главите в “Просто Мат” са липсващите парченца от пъзела на любовта и приятелството между Мат и Джули. Те допълват красотата на една вече позната и любима история от “Просто любов”, за да представят 360-градусова панорама на влюбването.

Книгата ще плени сърцата на читателите, които се влюбиха в очарователно притеснителния математически гений Мат. Тя не просто им позволява да опознаят по-добре чувствата му, но и добавя важни щрихи от живота на семейство Уоткинс преди появата на Джули.

“Просто Мат” е подарък за нежните младежки души, които, измъчвани от несигурност, сънуват с отворени очи. Тя перфектно допълва темите за семейните взаимоотношения, за травмите и тяхното всеобхватно влияние, разкрити в “Просто любов”.

Близка до съвременния начин на общуване, книгата ще се хареса преди всичко на младите читатели, които без страх си позволяват да се потопят в чуждите емоции. Родителите, които ще си позволят да излязат от зоната си на читателски комфорт, ще успеят да надникнат зад затворените врати на тийнейджърските стаи и да преживеят трепетите на младата любов и сексуалното съзряване.

За автора:
Джесика Парк е родена в Бостън, завършва колежа Макалистър в Сейнт Пол, Минесота, с бакалавърска степен по психология. Макар да има възможност да практикува клинична психология, Парк предпочита да изследва хората чрез своите герои. Автор е на над петнадесет романа, в които присъстват теми, свързани с безпокойството и травмите в детството, психичното здраве и влиянието на социалните мрежи върху него.

Самопубликуваният ѝ дебютен роман “Просто любов” ѝ носи световна слава, но българската публика се влюбва в нея първо с трогателния “180 секунди” (ICU, 2019).

За преводача:

Велин Кръстев е роден през 2003 г. в София. Възпитаник на 164 ГПИЕ Мигел де Сервантес. Владее три езика – испански, английски и френски. Запален читател от малък, той постепенно превръща страстта си към книгите в професионално занимание. Прави своя дебют като преводач с романа “Там там” от Томи Ориндж (ICU, 2020), а с “Просто Мат” успешно поема щафетата от Елка Виденова, автор на българския превод на “Просто любов”.