Промяна на датата на благотворителното събитие "Великден заедно." - #allistrend #allistrend

Промяна на датата на благотворителното събитие „Великден заедно.“

Събитието с участие на близо 20 визуални и музикални артисти цели да набере дарения, които ще бъдат преведени на „Мати Україна“ за нуждите на бежанците у нас

На 16 април, събота, на голямата поляна в дясно от централния вход на Южния парк ще се случи благотворителен пикник в подкрепа на украинските бежанци в България. Инициативата се организира седмица преди един от най-големите християнски празници под надслов “Великден заедно.”, за да създаде приятелска среда за бежанците от Украйна в навечерието на празника и да подкрепи набирането на средства за нуждаещите се в България.

Над 20 са музикалните и визуални български и украински артисти, които се включват в програмата на събитието, организирано с подкрепата и участието на Столична община. На поляната в парка ще бъде разположена арт инсталация от 6 големи великденски яйца, изрисувани от български и украински артисти с техните послания за мир.  Едно от яйцата ще има и специална мисия — да бъде касичка за набиране на дарения за бежанците от Украйна в България, в която всеки посетител може да остави своя принос. Подкрепата си ще окажат и Белослава, Свилен Ноев от “Остава”, Мила Робeрт, Елена Сиракова, Тино, Деси Андонова и Илко Градев, джаз бенд Funkilicious и други музиканти, които ще озвучат поляната в благотворителен концерт с подкрепата на Dynacord. Всички събрани средства в кампанията ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ „Мати Україна“.

Българските и украински художници и илюстратори, които ще изрисуват шестте двуметрови великденски яйца със своето лично послание за мир са Paul Romaniuk (Киев, Украйна), Vicky Knysh (Minushka, България/Украйна), Борислава Караджова Borislava Madeit, България), Михаела Караджова (STALKERSINCE1993, България), Маргарита Димитрова (Subcultura, България), Мария Балева (Pottery and Poetry, България). Уникалните дизайни ще бъдат рисувани на живо на 14 април в център за съвременно изкуство “Топлоцентрала” и ще бъдат представени на граждани и гости по време на пикника.

В програмата на събитието участват Камен Алипиев, както и Цветелина Цветкова с четене на разкази. В пикника се включват и каравани с храна и напитки, които ще дарят на каузата част от приходите си от събитието.

Вече над 70 000 хиляди са украинските бежанци, които са потърсили помощ в пределите на България и много от тях са локирани в София. Всеки посетител на пикника може да подкрепи най-нуждаещите се от тях, като направи дарение по своя преценка в специалното великденско яйце – касичка. Всички средства, набрани от кампанията,  ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ „Мати Україна“.

Инициативата “Великден заедно.” се случва благодарение на подкрепата на Столична община, “Топлоцентрала”, Dynacord и с организацията на комуникационните агенции “Imp-Act”, “Мини Маркет”, “Propaganda” по идея на украинския PR специалист Владислав Димитров. Подробности за събитието може да намерите тук