Приложенията DSK Smart и DSK mToken вече са налични в Huawei AppGallery - #allistrend #allistrend

Приложенията DSK Smart и DSK mToken вече са налични в Huawei AppGallery

Всички клиенти на Банка ДСК със смарт телефони Huawei могат да си инсталират новите версии на мобилното банкиране DSK Smart и на DSK mToken

Собственият магазин за приложения на Huawei – AppGallery, продължава да се обогатява с глобални и локални приложения. Обратната връзка от феновете на марката през 2020 година показа, че банковите и финансовите приложения са топ приоритет на българските потребители. С грижа за тях, Huawei и Банка ДСК са щастливи да обявят, че приложенията DSK Smart и DSK mToken вече са налични в Huawei AppGallery и пълната им функционалност е достъпна за всички собственици на Huawei устройства, включително най-новите модели от сериите P40, Mate 30, Mate 40, Y5p, Y6p и P smart 2021.

Всички клиенти на Банка ДСК със смарт телефони Huawei могат да си инсталират новите версии на мобилното банкиране DSK Smart и на софтуерния токън за потвърждаване на преводи към трети лица – DSK mToken. С обновения DSK Smart те ще могат да ползват и най-новата услуга на банката за превод по мобилен номер, а новата версия на DSK mToken вече поддържа пуш нотификации за потвърждаване на наредени преводи през DSK Smart или през ДСК Директ – електронното банкиране на Банка ДСК.

С новата услуга на DSK Smart за превод по мобилен номер изпращането на средства става за секунди и само с няколко докосвания на екрана. Наредените през нея преводи са освободени от такси за период от една година (до 31 януари 2022). За още по-голямо удобство, потребителите могат да създадат свои списъци с доверени получатели, трансферите към които не изискват допълнително потвърждение. Преводите по мобилен номер до 100 лв. се потвърждават само с парола/ПИН/биометрия. Освен това, ако искат да изпробват преводите по мобилен номер с някой свой приятел, клиентите на Банка ДСК вече могат да му пратят покана през Viber, Messenger, както и други приложения.

Банка ДСК предлага едни от най-модерните дигитални услуги на пазара, а обновяването на мобилното й приложение DSK Smart винаги се съобразява с препоръките и коментарите на потребителите му. Именно този факт, в съчетание с предизвикателствата на 2020 г., са сред основните причини през 2020 г. броят на активните потребители на DSK Smart да се увеличи с 91% в сравнение с година по-рано, а трансакциите през приложението да нараснат със 114 на сто.

„През последните месеци се фокусираме върху предлагането на модерни дигитални услуги, удобни и същевременно с високо ниво на сигурност. Уверявам клиентите на Банка ДСК, че тези иновации са само началото.“, сподели г-н Дамян Медаров, началник управление „Електронни продажби и развитие“ в Банка ДСК.

„Huawei е водеща компания в областта на иновациите и целта й винаги е била да направи модерните цифрови технологии достъпни за всички. Развитието на собствения ни магазин за приложения е сред топ приоритетите ни, както на глобално ниво, така и на българския пазар. Постигнахме много и продължаваме да работим за пълното интегриране на любимите приложения на нашите потребители и с огромна радост приветстваме DSK Smart и DSK mToken в Huawei AppGallery”, коментира Невена Петрова, Мениджър бизнес развитие на Huawei Mobile Services за България и Северна Македония.

AppGallery е интелигентна и иновативна екосистема, която позволява на разработчиците да създават уникално изживяване за потребителите. Уникалната HMS Core среда позволява приложенията да бъдат интегрирани на различни устройства, предоставяйки повече удобство и по-плавно изживяване – и това е част от глобалната 1 + 8 + N стратегия на Huawei. С AppGallery нашата визия е да направим отворена, иновативна платформа за разпространение на приложения, която да е достъпна за потребителите, и в същото време да защитава стриктно поверителността и сигурността на данните им, докато им предоставя уникално и интелигентно изживяване. AppGallery е един от трите най-големи магазини за приложения в световен мащаб, като предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително навигация и транспорт, новини, социални медии и др. Магазинът за приложения AppGallery е достъпен в повече от 170 държави и региони, с 530 милиона активни потребители месечно в световен мащаб. От януари до септември 2020 г., броят на изтеглянията от AppGallery достига 384.4 милиарда, а компанията си партнира с 2.3 милиона разработчици от целия свят.