Предстои детския маратон на балет “Арабеск” в навечерието на Коледа - #allistrend #allistrend

Предстои детския маратон на балет “Арабеск” в навечерието на Коледа

снимка: ПР

Зимните приказки в Музикалния театър започват. Те пресъздават усещането за красота, любов и празник в нашия тревожен делник и ни дават възможност да си пожелаем безгрижие, радост, доброта и уют в навечерието на тази Коледа.

И тази година коледният дух влезе в работилницата на Балет „Арабеск“, който подготви празничния чувал специално за вас, мили деца и родители. Разтваряйки част от него, ви каним да надникнете и откриете многобройните вълшебства, скрити вътре.

Емблематичната приказка на големия датски разказвач Ханс Кристиан Андерсен „Снежната кралица“ ще представим на 3-ти декември от 18.00 ч. Тя е притча за едно омагьосано дяволско огледало, счупено на милиони миниатюрни частици, реещи се из Света, попадащи в сърцето ни, каращи ни да виждаме само грозните и лошите страни на Човека и всичко около него. Разказ за изумително красивата и  неспособна на искрена любов ледена Кралица (Петя Колева-Вучов, съпроводена от нейните двама верни стражи Васил Дипчиков и Стефан Вучов), за детската чистота и обич на Кай (Филип Миланов) и Гердa(Таня Кацарова).  Притча, която ни вулнува и ни кара да се замислим.  Дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче, ранено от леден къс и докоснато от смразяваща целувка? Дали една неосъзната още, но дълбока детска любов е достатъчна да победи Сили, много по-мощни и древни? Дали споменът и вътрешният стремеж за светлина и топлина, ще надделеят над вечната зима?

На тези, в своята същност вечни въпроси, се опитатват да отговорят в своя нов танцов прочит хореографката Ангелина Гаврилова, драматургът – Марий Росен, сценографът – Иван Токаджиев и художникът на костюмите – Адрияна Найденова.

Спектакъла „Лешникотрошачката” може да видите на 5-ти декември от 19.00 ч и на 6-ти декември от 11.00 ч. Той е създаден по прочутата приказка на Е.Т.А.Хофман и вълшебната музика на П.И.Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, която заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на Балет „Арабеск” са създали празнично, приказно и фантасмагорично зрелище за малки и големи. Спектакълът  е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман – мишките, играчките, които оживяват, и самият принц, Лешникотрошача. В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари, Фриц – Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля на принцеса Мишонка  –  Константина Ханджиева. Танцът на блестящите снежинки, е предвождан от Снежната кралица –  Ангелина Гаврилова.

И двата спектакъла са великолепен  подарък за всяко дете в навечерието на Коледа. За възрастните това е прекрасна възможност да бъдат част от празника на децата, да се забавляват заедно с тях и да споделят уникалния им свят.

Билети на касата на Музикален театър (029431979) или online https://epaygo.bg/1772550685

Мерките за безопасност с цел предотвратяване разпространението на Covid-19.по време на спектаклите в Музикален театър са съобразени с всички разпоредби и препоръки на Министерство на здравеопазването, както и от Столична община.

Местата в зрителната зала са ограничени до 30 % от наличните. 

Молим, носете маски и спазвайте дистанция.