Песента "Buss It" на рапърката Erica Banks стана вайръл хит - #allistrend #allistrend

Песента „Buss It“ на рапърката Erica Banks стана вайръл хит

Тракът на 22 – годишната рапърка от Далас стана хит с помощта на TikTok предизвикателство

Вайръл тракът все още е второто най-използвано парче в TikTok глобално. В американските радиостанции той се изкачи до #24 в Rhythm и #49 в Top 40 тази седмица и получи подкрепа от Tiffany Calver и Rickie от BBC Radio 1в Обединеното кралство, Melvin & Charlie, както и от Capital Xtra, 1xtra и Kiss Fresh. Парчето продължава да расте в дигиталните стрийминг платформи с добавяния в Teen Beats, House Party, Hits Virales Espana и в голямия бразилски плейлист Hits Da Internet, както и в  Hot Rhythmic и Pop Rising.

Платформата TikTok  се затвърди като приложение, което може да издигне или свали песен, била тя ново издание или потенциален хит, който има нужда от  допълнителен тласък социално вълнение, за да привлече повече внимание. Последното се оказа вярно за Erica Banks, изгряваща рап звезда от Далас, Тексас, решена да се присъедини към новата ера на жените рапърки, преодолявайки бариерите в мейнстрийм хип-хопа. Песента й “Buss It”, която ползва семпъл от емблематичния хит “Hot In Herre” от 2002 на Nelly получи нов живот с  TikTok #BussIt Challenge.

Sgt J, който продуцира “Buss It”, пробваше бийтове в студиото, както обикновено. „Семпъл от бийта на Nelly привлече вниманието ми, така че избрах този трак и реших да го напиша“, споделя Banks.

Песента първоначално е записана през юни 2020 в поименния микстейп на Banks. Тогава бива промотиран като сингъл с официално видео и дебютира на №38 в класацията  Mainstream R&B /Hip Hop Airplay на Billboard.

Сега в инстаграм хаштагът има над 20 000 качвания. В Twitter отделен акаунт е създаден от фен само за да документира #BussItChallenge. TikTok, където трендът за първи път се заражда, наброява над 200 милиона гледания на хаштага и над 600 000 използвания на трака “Buss It“.

Беше нереално да гледам как парчето расте от платформа на платформа. Вълнувам се да видя как момичетата се забавляват на него и сега момчетата също се присъединяват“, казва Banks пред NYLON.

Да гледам как жените се трансформират е най-добрата част от предизвикателството и да, това е нещо, с което се припознавам“, допълва тя.

22-годишната рапърка започва да пише поезия в юношеските си години и това еволюира в писане на песни преди да постави началото на рап кариерата си. “Вдъхновенията ми идват от няколко места, но винаги ме е вдъхновявала креативността на Missy Elliot и Nicki Minaj“.

Banks не само започна 2021 с вирусен хит, но и нов договор. Артистът на 1501 certified анонсира новата сделка с Warner Records в партньорство с настоящия лейбъл. Тя сподели новините в Instagram,, отваряйки бутилка шампанско с твърдата заявка “Едва сега започвам.”

Без граници през 2021. Ще продължа да давам на феновете музика, на която да танцуват. Също така им подготвям и някои изненади“, казва тя.