Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев  - #allistrend #allistrend

Очаквайте „Опашката“ от Захари Карабашлиев 

Този роман от автора на „18% сиво“ и „Хавра“ е завладяваща притча за покварата и измамната сила на илюзиите.

След завладяващото пътешествие в миналото и престъпните измерения на съвремието в „Хавра” – носител на наградата Роман на годината на фонд „13 века България“ и  Националната награда „Христо Г. Данов“ – обичаният български писател Захари Карабашлиев пренася читателя в съвсем близкото (възможно) бъдеще.

На 8 февруари 2021 г. в две издания, с твърди и с меки корици, на пазара ще се появи „Опашката“ – увлекателна, но и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, за любовта и свободата.

Любовта между Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си завинаги, изглежда, че най-хубавите им дни предстоят.

Същата нощ обаче Павел открива, че докато годеницата му е била в командировка, необяснимо как, ѝ е  пораснала опашка. Съвсем истинска опашка, за която любимата му отказва да говори.

Междувременно той получава и неочаквано предложение – да се включи като кандидат в предстоящите президентски избори. Изкушен да приеме и да поведе страната към нов ред, Павел трябва да направи съдбовни избори. А всяко решение носи своето последствие.

„Опашката” съчетава в себе си елементи на дистопичната фантастика, любовния романс, изпепеляващата политическа сатира и драмата на абсурда, превръщайки се безспорно в най-различната и най-смела творба на Карабашлиев.

Роман, който ще промени дишането ви и ще ви накара да се замислите. Защото пътят към покварата най-често е осеян с добри намерения.