"Обетована земя" на Барак Обама вече и на български! - #allistrend #allistrend

„Обетована земя“ на Барак Обама вече и на български!

Бестселър на New York Times и една от най-добрите книги на годината

Само за няколко дни първият том от мемоарите на 44-тия президент на САЩ постави рекорди – с близо 890 хиляди продадени бройки в Щатите и Канада за първите 24 часа след премиерата Penguin Random House потвърди, че това е книгата с най-много продажби за един ден в историята на издателството. В рамките на първата седмица от своя дебют ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ отбеляза внушителните 1,7 милиона продадени копия и даде заявка да задмине по продажби автобиографията на Мишел Обама. А от днес мемоарите на Барак Обама вече могат да бъдат намерени и на български по книжарниците!

В ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ Барак Обама повежда читателите на завладяващо пътуване от най-ранните си политически амбиции, през решителната победа на първичните избори в Айова, която показва силата на обществения активизъм, до повратната нощ на 4 ноември 2008 г., когато е избран за 44-ти президент на САЩ и се превръща в първия афроамериканец на най-високата позиция в държавата. Размишлявайки върху президентския си мандат, той предлага единствено по рода си изследване на президентската власт – едновременно всеобхватна, но и ограничена, както и уникален поглед отвътре към динамиката на американската политика и международната дипломация. Обама кани читателите в Овалния кабинет и в Залата за извънредни ситуации в Белия дом, води ги до Москва, Кайро, Пекин и отвъд. Научаваме мислите му, докато съставя своя кабинет, докато се бори с глобалната финансова криза, предприема мерки срещу Владимир Путин, преодолява непреодолимите пречки, за да осигури прокарването на нов закон за здравеопазването, сблъсква се с генерали по въпроса за стратегията в Афганистан, започва реформа на Уолстрийт, реагира на разрушителната експлозия на нефтената платформа „Дийпуотър Хърайзън“ и разрешава операция „Копието на Нептун“, която води до смъртта на Осама бин Ладен.

„Нищо не може да устои на силата на милионите гласове, призоваващи за промяна.“

ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ е необикновено лична и интроспективна. В нея опитният политик и талантливият писател в Барак Обама си подават ръка, за да разкажат за един мъж, който се изправя срещу историята, за вярата на обществения организатор, подложена на тест на световната сцена. Обама откровено описва тънкия баланс при кандидатирането му за президент като афроамериканец, едновременно понесъл очакванията за „надежда и промяна“ и изправен пред сблъсък с морални предизвикателства при вземането на решения с огромен залог. Гласът от страниците на ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ е спокоен, разумен и прозорлив.

Разказва честно за силите, които се надигат срещу него зад граница и у дома, говори открито за това как животът в Белия дом засяга съпругата и дъщерите му и разкрива без страх своите лични съмнения и разочарования. И въпреки това никога не се отклонява от твърдата вяра, че във великия и продължаващ Американски експеримент прогресът винаги е възможен.
Прекрасно написана и изключително въздействаща, ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ улавя дълбокото убеждение на Барак Обама, че демокрацията не е дар свише, а ценност, основана на емпатия и общо разбирателство, която градим заедно ден след ден.