“Нощ на историите” се завръща със специално издание с Милица Гладнишка - #allistrend #allistrend

“Нощ на историите” се завръща със специално издание с Милица Гладнишка

Събитийният формат „Нощ на историите“ се завръща след една година пауза и обещава да помним дълго историите, които ще чуем на 14 април 2022 г. в Sofia Live Club. Защото в ролята на разказвача влиза неуморимата фурия на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка.

„Ако знаех… дали щях да…“ е темата, която самата Милица Гладнишка си е избрала за участието си в „Нощ на историите“. Отговорите ще научите на 14 април, а локацията Sofia Live Club, популярна с концертите си на живо, никак не е случайна – защото събитието обещава и любопитни лични истории, и музикални изпълнения.

Фестивалното събитие “Нощ на историите” се провежда в следния формат – популярни личности разказват свои лични, семейни или родови истории. Първото издание на „Нощ на историите“ се случи в София през май 2019 г. с участието на известни поети и писатели. През септември 2019 г. “Нощ на историите” гостува в Пловдив като част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 г. изданието на “Нощ на историите” с подкрепата на Столична програма “Култура” беше посветено на София.

Преди да чуете нечуваните лични истории от живота на Милица Гладнишка, да си припомним повече за нея. Тя е българска актриса и джаз певица. Родена е в София. Завърша НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“ в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова,  взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участник е в първия сезон на тв шоуто „Като две капки вода“, а във втория му сезон става част от журито. Участвала е и в телевизионните сериали „Етажна собственост“ и „Полицаите от края на града“. Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат постоянен проект, наречен „Дивото зове“, с който редовно свирят по клубове из страната. Милица Гладнишка участва и в група „Булгара“. Има няколко записани песни, сред които са „Сънища“, „Чужда сянка“, „Завръщане“ с автор Деси Софранова, „Искаш“ с автори Милица Гладнишка и Иван Велчев. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 г. е номинирана за наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на „Щъркели“. Има и две номинации за театрална музика за наградите „Икар“ и „Аскеер“.

Билети за събитието на цена от 15 лв. се продават в мрежата на Eventim https://www.eventim.bg/bg/bileti/noshch-na-istoriite-s-milica-gladnishka-sofiya-sofia-live-club-1281303/. На място в деня на събитието цената на билета ще бъде 20 лв.

Повече за формата “Нощ на историите” и предишните му издания може да прочетете в сайта https://nightofstories.org/ или  Facebook страницата https://www.facebook.com/nightofstories.org. Актуална информация ще се публикува във Facebook събитието https://www.facebook.com/events/3062367227358508 и на страницата на Sofia Live Club https://www.facebook.com/SOFIALIVECLUBBG/.