Новo Outdoor Point to Point CPE решение от Tenda - #allistrend #allistrend

Новo Outdoor Point to Point CPE решение от Tenda

Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на О6 за българския пазар. Устройството представлява 5GHz 433Mbps Point to Point CPE, предназначен за WISP CPE приложения и безжични мрежови решения за видеонаблюдение и предаване на данни.

O6 разполага с външен усилвател на мощността и вградена 16dBi насочена антена, за да осигури ефективен начин за улавяне, като поддържа стабилен сигнал за обхват на безжична мрежова връзка до 10 километра. Point to Point CPE устройството използва 11AC технология и гигабитов Ethernet порт за повишаване на производителността на безжичната връзка, тъй като е специално проектиран за сценарии на приложение с отдалечени точки на достъп с голям обсег на открито.

O6 се предлага с превключвател за работен режим с избор съответно между AP или режим станция без необходимост от влизане в уеб потребителския интерфейс. При наличие на две устройства, когато едното работи в режим AP, а другото в режим на станция (клиент), може да се осъществи свързване на двете устройства с едно натискане на бутона Bridge / RST.

O6 разполага с 3 сигнални светодиодни индикатора за текущата сила на сигнала, която се получава от свързаното устройство. Tenda O6 P2P е оборудван с антенна система с метален рефлектор, за да осигури оптимално качество на трансмисия. Вградената IP64 защита и 6kV мълниезащита позволяват работа при различни метеорологични условия като слънце, дъжд, вятър, сняг или високи / ниски температури. O6 се предлага и с централизиран софтуер за управление, който помага на потребителите лесно да управляват всички устройства в мрежата си от един компютър – CPE Assistant.

Възможните приложения на устройството включват отдалечено безжично свързване, WISP (клиент + рутер) режим, P2MP връзка и други подобни.

Tenda O6 вече е наличен в България и се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 115 лв. с включен ДДС и 24 месеца гаранционен период.