Ново издание на "Утре ме няма" от Лий Чайлд - #allistrend #allistrend

Ново издание на „Утре ме няма“ от Лий Чайлд

Този четвъртък, 28 януари, „Утре ме няма“ (изд. Обсидиан, превод: Владимир Германов) се завръща в ново издание на книжния пазар. Това е един от любимите на читателите трилъри на Лий Чайлд, в който Джак Ричър се качва на метрото в Ню Йорк… за да се озове очи в очи с атентатор самоубиец.

Атентаторите самоубийци се забелязват лесно. Най-вече защото са нервни. По дефиниция на всички им е за пръв път. Списък, съставен от израелското контраразузнаване, посочва дванайсет признака, които биха издали потенциалния терорист.

Ню Йорк. Два часът през нощта. Във вагона на метрото има петима пътници. И Джак Ричър. Четирима изглеждат напълно нормално. Петият обаче не – странно облечената жена с втренчен поглед очевидно е на ръба на отчаянието. В рамките на няколко секунди Ричър трябва да реши дали да действа, за да спаси хиляди невинни. А може би греши?

Намесата му ще предизвика поредица от стряскащи разкрития, водещи назад във времето към войната в Афганистан и неофициалното американско участие в нея, както и куп кървави сблъсъци по улиците на Манхатън. Животът на Ричър наистина е в опасност. Но кога ли това го е плашело?