Новаторското изживяване от Samsung и художника Майкъл Мърфи за зашеметяващо тънкия телевизор Neo QLED - #allistrend #allistrend

Новаторското изживяване от Samsung и художника Майкъл Мърфи за зашеметяващо тънкия телевизор Neo QLED

снимка: ПР

Samsung Electronics Co. Ltd беше домакин на завладяващо изживяване, поднесено от майстора на перцептивното изкуство  Майкъл Мърфи. Събитието се проведе в лондонската галерия Saatchi. Samsung и Мърфи разкриха пред света зашеметяваща спираловидна инсталация, създадена с помощта на единадесет телевизора Neo QLED, Samsung телевизори от най-висок клас с Инфинити екрани. Публиката беше пренесена чрез впечатляваща инсталация до Skywalk Biokovo на адриатическото крайбрежие на Хърватия, за да чуят ексклузивно изпълнение от дуото за електронна музика Gorgon City. Забележителното изпълнение беше заснето от невероятните Cercle. Изпълнението на песента „Skywalk“, кръстена на емблематичното място, се излъчваше на инсталацията от Neo QLED екрани в галерията. Откъси от видео-проекта можете да видите тук:

Незабравимото изживяване е в контекста на мисията на Samsung да показва непрекъснато преплитащите се пътища между изкуството и технологиите. Тази година целта е постигната чрез визионерския дух на Майкъл Мърфи. Затъмнена стая, спираловидна инсталация, висока почти 4 метра, широкоъгълни камери и зашеметяваща кинематография от Cercle – всички тези елементи сякаш телепортираха зрителите  до скалистия ландшафт на природния парк Biokovo, Хърватия, за ексклузивното изпълнение на Gorgon City. Декорът на Gorgon City се разгръщаше по изумителното творение на архитектурата – стъклена пътека, върху която бяха поставени най-съвременните 8K Инфинити екрани Neo QLED.  Чрез творения на перцептивното изкуство, запазената марка на Мърфи, се разкриха предимствата на Инфинити екраните – без никакви отблясъци, като всички единадесет, подредени спираловидно, работеха в унисон.

Майкъл Мърфи сподели нас: „Толкова се гордея с тази инсталация. Да, мисля, че това е първият път, когато работя с движещи се изображения в изкуството. Предизвикателството да ги интегрирам перфектно не само на един, но на единадесет екрана, беше невероятно. Разбира се, невероятната кинематография на Cercle и спиращото дъха качество на картината на Neo QLED улесниха работата ми. Повече от развълнувам съм, че инсталацията ми помогна да надградя изкуството си до следващото ниво. Ето защо съм толкова щастлив, че със Samsung заедно работихме за тази инсталация. Споделяме обща цел – зрителите да видят света в нова светлина. Аз го постигам с разтърсващи ума перцептивни трикове, а Samsung с техните поразителни екрани.”

Докато завладяващият блус, портокалите и зеленината на Хърватия прелитаха през свръхреалистичната картина и най-богатия, почти безкраен цвят, виждан някога, публиката не беше просто транспортирана до локация на Адриатическото крайбрежие, тя беше потопена в един съвсем различен свят – светът на Мърфи, разпрострян върху екраните на Neo QLED.

„В Samsung винаги сме се опитвали да преодоляваме границите на възможностите и няма по-голяма граница, която да преминем, отколкото да изпитаме съвсем нова перспектива в изживяванията“, коментира Нейтън Шефилд, ръководител на „Визуални дисплеи“ на Samsung. „Ето защо искахме да работим с Майкъл, неговото творчество винаги е надхвърляло границите между изкуство и възприятие. Cercle направиха същото с музиката, киното и културата. В Samsung имаме за цел да покажем на потребителите колко изразителен, вдъхновяващ и цветен може да бъде светът. С Майкъл, Cercle и забележителната визуална сила на супер Neo QLED направихме голяма крачка към тази цел.”

„Просто Wow!“, коментира създателя на Cercle, Дерек Барбола. „Снимали сме и други красиви сцени по целия свят и знаехме, че видеото на Skywalk с Gorgon City няма да бъде изключение. Но никое от представленията ни досега не бяха изглеждали толкова истински на екран. Когато комбинирахме кадрите с творчеството на Майкъл Мърфи, достигнахме съвсем ново ниво на перцептивност. Когато преплетете музика, кино, изкуство и най-добрите телевизионни екрани в света, можете да създадете нещо наистина специално.”

Мат Робсън-Скот от Gorgon City сподели: „За мен беше чест да работя с екипа на Samsung и Cercle. Беше толкова невероятно преживяване да снимаш на такова епично място. Чувстваме, че идеално подхожда на новата ни песен. Бяхме изумени от начина, по който се сработихме, и се надяваме, че всички ще харесат видеоклипа толкова, колкото и ние.“

Новите Neo QLED телевизори на Samsung осигуряват завладяващо преживяване с реалистична картина, богат цвят и технология против отблясъци в комфорта на твоя дом. Със свръхмощната визуална технология, налична само при Neo QLED 8K телевизор, можеш да изпиташ въздействието на нови перспективи. Повече за тях, можеш да научиш тук: https://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/

Повече информация за аудиовизуалното изживяване можете да намерите на https://www.samsung.com/bg/explore/experiences/new-perspectives-neo-qled/