Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“ - #allistrend #allistrend

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

В първата седмица на новата година, подкастът на БНТ продължава срещите с любими лица от българското кино

Ники Илиев е гост в епизод 7 на подкаст поредицата „Домът на българското кино“. Той е режисьор, сценарист, актьор и продуцент на филмите „Чужденецът“, „Живи легенди“, „Нокаут или всичко, което тя написа“ и „Завръщане“.

Трудно ли е да се прави българско кино, харесват ли зрителите т.нар. „частни филми“, станаха ли българските филми част от киноафишите и лесно ли се печели българската публика? За трудностите и възможностите, когато си зад камера и пред нея  и още много за създаването на филмово изкуство в България, разказва Ники Илиев в новия епизод на подкаста на БНТ, посветен на новата сесия за филмопроизводство на обществената телевизия и българското кино.

Епизод 7 на подкаста „Домът на българското кино“ слушайте ТУК.

В епизод 8, който излиза на 7 януари, гост в подкаст поредицата ще бъде популярната актриса Йоана Буковска-Давидова. Звездата на българското кино е позната още и като Стела от „Дунав мост“, Здравка от „Патриархат“, Елка от „Отвъд чертата“ и като Анна Неделчева от „Под прикритие“.

Защо в ролята си в сериала „Под прикритие“ влиза без кастинг, кои филми с „пикантни“ сцени се свързват с името ѝ; как носи отговорността и дарбата да привлича роли, които се явяват като „белег за днешния ден“; променила ли се е след „Дунав мост“ и какво е да си известен в България през 90-те години – очаквайте в епизода, който ще излезе на връх имения ден на актрисата в официалните подкаст канали на БНТ. „Домът на българското кино“ е мултиплатформена поредица на БНТ, посветена на новата сесия за филмопроизводство на обществената телевизия и българското кино. Всеки вторник и четвъртък, поредицата среща с слушателите с емблематични български актьори, режисьори и сценаристи, които споделят вълнуващи истории от снимачната площадка. Можете да откриете епизодите в ефира на Българската национална телевизия, в официалните подкаст канали, както и на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg