„Нашият мрачен дует“ ни връща в опасния фентъзи свят на Виктория Шуаб  - #allistrend #allistrend

„Нашият мрачен дует“ ни връща в опасния фентъзи свят на Виктория Шуаб 

Victoria Schwab, снимка: Jenna Maurice

Един свят, в който насилието ражда истински чудовища. Един град, разединен на две и управляван от двама напълно противоположни мъже и техните наследници – от едната страна необузданата Кейт Харкър, от друга – разумния Огъст Флин… Талантливата Виктория Шуаб вече започна историята с „Тази свирепа песен“, която излезе на българския пазар миналия декември, а сега е време да я доведе до края ѝ с „Нашият мрачен дует“. В нейния суров, оригинален, напрегнат свят героите нямат възможност да си отдъхнат, наред с читателя, а финалът ще опустоши и най-закоравелите сърца. Абсолютно заслужено дилогията се изстрелва на първо място в класациите на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“.

В град Искреност проявата на тъмната страна у хората, насилствените действия, пораждат истински чудовища – опасни, преследващи, пълнокръвни. В северната част на града хората водят нормален живот, стига да имат средствата да си платят за защитата на управляващия Харкър. А в южната – живеят в страх и се надяват добрите намерения на семейство Флин да са достатъчни, за да надвият мрака. В пълна противоположност са и наследниците на двете фамилии. Кейт несъмнено е създадена да бъде ловец на чудовища, а Огъст никога не би могъл да осъществи мечтата си да бъде човек. Но съдбата ги сблъсква…

Разгръщайки „Нашият мрачен дует“ откриваме Кейт и Огъст шест месеца след последната им среща. Сега тя опитва да изгради за себе си нов живот в нов град, а той се старае да изпълнява отредената му роля и да продължи започнатото от баща си. Обаче из сенките се е пръкнало ново същество, черпещо сила от хаоса и от мрака в човешката природа. Кейт тръгва по следите му и е подмамена обратно в Искреност. Единственият начин да го надвие е да позволи на чудовищата у нея да излязат на повърхността… Но възможно ли е да се върне назад след това? И кое всъщност е по-страшното – да се сблъскаш с чудовищата, които бродят по света, или с тези, които носиш вътре в себе си?

Виктория „В. Е.“ Шуаб е една от най-нашумелите фентъзи писателки в света и името ѝ често се настанява в класациите на „Ню Йорк Таймс“, „Ю Ес Ей Тудей“, „Инди“… В медиите я сравняват с Нийл Геймън по размах на въображението и заради таланта ѝ да създава толкова различни по стил и усещане светове. Книгите ѝ са преведени на над дузина езика и някои от тях са напът да стигнат и до малкия, и до големия екран, включително вече известната в България трилогия „Цветовете на магията“.