Над 8 500 тренировки са осъществени от пускането на първото българско приложение за спорт у дома  - #allistrend #allistrend

Над 8 500 тренировки са осъществени от пускането на първото българско приложение за спорт у дома 

Николета Балканска, снимка:ПР

Първото българско приложение за спорт от вкъщи от жени за жени MIA стартира през януари и вече е част от по-здравословното ежедневие на стотици българки. В него има богато разнообразие от тренировки по фитнес, йога, пилатес, стречинг, фитнес танци, както и сеанси по медитация. От старта преди близо три месеца, за MIA са се абонирали над 1 400 души, които вече са с една стъпка по-близо до новогодишното си обещание да се грижат за себе си и да бъдат по-активни и в по-добра форма. Те вече са изпълнили над 8 500 тренировки и са спортували над 843 часа.

Всички тренировки в приложението са професионално заснети в България. Упражненията в различните категории се изпълняват от доказали се професионални треньори, сред които са Радослава Тодорова – Рори (фитнес), Мариана Манева (фитнес танци), Александра Джамалова (HIIT и табата) и други. Съдържанието в MIA е изцяло на български с цел да се предостави максимално удобство и подкрепа на спортуващите жени у нас.

Най-популярни са тренировките по фитнес, следвани от йога и пилатес. До момента, най-голям интерес има към 30-дневното фитнес предизвикателство на Рори. „Общата ни цел, като треньори, е да мотивираме жените в България да спортуват, без значение къде се намират. Най-хубавото при MIA е, че има избор от тренировки и практики с различен интензитет и натоварване и всеки може да избере оптималното решение за своето развитие или желание за деня“, споделя Рори за програмите в платформата.

Колекциите от упражнения могат да бъдат гледани и изпълнявани навсякъде, без неудобството от пътуване до зала и съобразяване с графиците на груповите занимания. За допълнителна гъвкавост, платформата предлага тренировки с дължина от 10 до 30 минути, които всяка жена може сама да комбинира според времето, с което разполага и да се погрижи за тонуса и добрата си форма дори в най-натоварените дни.

Мисията на екипа на MIA, начело с основателя й Николета Балканска, е не просто да улесни процеса на спортуване, а да създаде общност, благодарение на която жените в България да се подкрепят, за да бъдат по-уверени и по-здрави отвътре навън. „През следващите месеци ще продължаваме да заснемаме нови и още по-разнообразни тренировки за MIA, така че да дадем допълнителен стимул на всички, които имат желание да тренират, без да са ограничени от времето и мястото“, допълва Николета Балканска.

В допълнение, MIA предлага и възможност за корпоративни пакети, които работодателите да предоставят на своите служители, за да подобрят тяхното благосъстояние с ефективни тренировки при продължителна работа от вкъщи.

Всички тренировки могат да бъдат намерени на miafit.bg с възможност за една седмица безплатно ползване. Последвайте MIA във Facebook, Instagram  и YouTube.