Момичета и момчета на възраст от 18 до 29 години разказаха своите истории на сцената на Future Makers 2020 - #allistrend #allistrend

Момичета и момчета на възраст от 18 до 29 години разказаха своите истории на сцената на Future Makers 2020

снимка: ПР

Програмата на младежкото събитие продължава до 15 декември, с четири уебинара, водени от експерти в различни области

Хибридната конференция събра на едно място идеите на млади хора, намерили начин да направят първите крачки от своето кариерно развитие, помагайки за разрешаването на значими социални проблеми. Осем от  лекторите изнесоха своите презентации пред камерна публика в центъра на София, а финалната история беше разказа посредством жива връзка от Кюстендил. Посланията на младежите достигнаха до стотици участници, които гледаха онлайн. Над 800 човека се регистрираха за участие в събитията, част от програмата на Future Makers, която продължава със серия от уебинари, водени от експерти, специализирани в сферите изграждане на личен бранд, работа на свободна практика, ефективно целеполагане и кариерно ориентиране. Достъпът до тях е безплатен и отворен на https://futuremakers.nextstep.bg/

„За мен беше важно да споделя не само успехите и постиженията си, но и предизвикателствата, които срещам по пътя си, за да покажа на връстниците си, че най-доброто, което могат да направят за мечтите си, е да не се отказват от тях“ – споделя Аделина Андонова, чиято презентация на тема „Напук на правилата. Защото просто не може да не може“ откри първото издание на младежката конференция. 

„Нашите истории са доказателство за това, че в основата на професионалните успехи стои личностното удовлетворение и усещането ни за пълноценност. От нас зависи да изберем посока за развитие, която ни носи не само добри доходи, но и усещане, че правим нещо полезно и значимо – за себе си и за обществото“ добавя младата фитнес инструкторка Стефани Събчева, която говори на тема „Тайната е в несъвършенствата“.

Освен Аделина и Стефани, на сцената на Future Makers се изявиха още седем младежи, които „разходиха“ участниците в различни професионални сфери, в това число наука, социално предприемачество, доброволчество, образование, журналистика. Това са само част от областите, които събитието представи, за да помогне на младите хора в България да направят първите крачки от своя кариерен път. 

„Future Makers е нашият начин да мотивираме и вдъхновим младежите да потърсят възможности за реализация, които ще им позволят да бъдат не само успешни професионалисти, но и щастливи хора. Чрез формата искаме да насочим вниманието им към различни специалности и браншове, част от които остават извън полезрението им, защото не присъстват в класациите за най-желани професии.“ – коментира Мартина Тонева, организатор на събитието и кариерен консултант в платформата за кариерно и образователно ориентиране NEXTSTEP.bg.  

Мисията нa NEXTSTEP.bg в подкрепа на младите хора в България продължава с още четири онлайн събития до края на годината. Те ще се проведат под формата на уебинари и ще срещнат участниците със специалисти от България и чужбина, които ще споделят ценен опит от своята практика. Първото събитие е насрочено за 24 ноември, когато Стилиян Запорожанов, съосновател на Digital PRO, ще сподели „3 съвета за изграждане на личен бранд, докато си още студент“. Следва англоезичният уъркшоп, воден от бразилката Джоана Мао, която на 1 декември ще представи концепцията си Clearing Purpose Framework заедно с българката Ивелина Гаджева. Програмата до 15 декември продължава с уебинари на темите „Какво е да си фрийлансър, подходящо ли е за теб и как да успееш“ и „Как да изградиш успешна кариера, съобразена с твоята личност?“.