„Майсторството“ от Робърт Грийн излиза в ново издание - #allistrend #allistrend

„Майсторството“ от Робърт Грийн излиза в ново издание

Как да открием себе си и да променим живота си през опита на някои от най-великите умове в историята ни.

След „Изкуството да съблазняваш“, „Законите на човешката природа”, „33-те стратегии на войната“ и „48-те закона на властта“ на пазара се появява ново луксозно издание на емблематичния труд  „Майсторството“ от американския бестселъров писател Робърт Грийн.

В него писателят проследява през опита на някои от най-великите умове на човешката цивилизация механизмите на откриването на собствената вътрешна сила и отключване на творческия потенциал за решаване на всякакви критични ситуации.

„Майсторството“ разглежда онези сила и интелигентност, които представляват върхът на човешките възможности – онзи вид интелигентност, който не се преподава в училищата и не се разглежда внимателно от учителите, но в даден момент почти всички ние сме долавяли благодарение на собствения си опит. Интелигентност, която често ни спохожда в напрегнати периоди – когато сме изправени пред краен срок, когато трябва спешно да решим проблем или да се преборим с някаква криза.

В изданието ще откриете ключови похвати за:

  • откриване на собствената житейска задача;
  • какво означава „успешно чиракуване“ и кои са стратегиите за успешно преминаване на трите му фази
  • как да изберем най-подходящия ментор за нас, от който да почерпим пример;
  • как да развиете своята социална интелигентност и да „предвидите“ хората;
  • как да пробудим своята собствена творческа енергия;

Робърт Грийн дава точни насоки как да станем по-добра версия на себе си, базирайки се на опита на Леонардо да Винчи, дзен учителя Хакуин, Бенджамин Франклин, Волфганг Амадеус Моцарт, Йохан Волфганг фон Гьоте, поета Джон Кийтс, учения Майкъл Фарадей, Чарлз Дарвин, Томас Едисън, Алберт Айнщайн, Хенри Форд, писателя Марсел Пруст, танцьорката Марта Греъм, изобретателя Бъкминстър Фулър, джаз музиканта Джон Колтрейн и пианистът Глен Гулд и др.

Несравнимо по своя размах, „Майсторството“ е едновременно историческа енциклопедия, която обединява трудовете на десетки видни личности от историята и своеобразен наръчник към механизмите на властта, за да могат те да бъдат разпознавани, използвани или предотвратявани в съвременния свят.