Лидия Ганева с първа авторска песен „After The Movie” - #allistrend #allistrend

Лидия Ганева с първа авторска песен „After The Movie”

Лидия Ганева представи “After The Movie” – първата песен, на която млада певица е автор на музиката и текста. Тя стана популярна с участието си на Детска Евровизия 2016 в Малта, а от близо две години живее и твори във Финландия.

Лидия разказва за “After The Movie” – първата си авторска композиция: “Тази песен е една история. Може да е истинска, може да не е, но е красива. Идеята за текста се получи съвсем спонтанно – думите дойдоха съвсем естествено и музиката ги последва мигновено.”

Премиерата на песента “After The Movie” е навръх рождения ден на младата певица. Чрез нея тя иска да постави началото на новия си творчески път.

“През лятото предстои да заснемем музикалното видео към “After The Movie”. Силно се надявам това да се случи в България, защото това е мястото, където се чувствам наистина в свои води.”, сподели талантливата певица.

Финалните щрихи на After The Movie поставя популярният композитор Веселин Ценов, който е направил мастъринга на песента. Той е работил над последната песен на Лидия, която е съвместна с поп изпълнителя Вензи – “Милиони причини”.

Лидия често се връща в България, където споделя, че се чувства най-добре. Въпреки, че живота във Финландия ѝ дава възможност да се развива много в музиката, младата певица е категорична, че един ден ще се върне, за да твори в родината си.

„Чувството да представиш България на международната музикална сцена е невероятно и един ден ще се радвам отново да се кача на сцената на Евровизия. Артисти като Виктория, която ни представи тази година, ме карат да вярвам, че българската музика може да бъде на световно ниво.“, споделя Лидия.

През 2020 година Лидия получи специална покана от Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021, която предложи на талантливата певица да се присъедини към българската делегация и да бъде неин беквокалист на престижната музикална надпревара. Традиционно Евровизия се гледа от близо 200 милиона зрители.