Лесни идеи как да "изживееш" града - #allistrend #allistrend

Лесни идеи как да „изживееш“ града

снимка: ПР

И как да направиш изживяването още по-незабравимо

С настъпването на слънчевите и топли дни не само природата се събужда, но и ние търсим нови приключения и възможности да се насладим на активна почивка на открито. Добрата новина е, че не е задължително да чакаме отпуск или празнични дни, за да можем да се възползваме от хубавото време, а можем да го направим дори в делничния ден, в градската среда. Включваме няколко идеи как можем да се насладим максимално на някои от възможностите на града. И не само.

Пикник

Традиционно пикникът се свързва с бягство от града, но истината е, че градската среда предлага достатъчно възможности за пикник и уединение. Много от парковете имат „скрити съкровища“ от достатъчно усамотени кътчета, заобиколени със зеленина. Връзката с природата и откъсването от рутината помагат да се отпуснем и рестартираме, за да сме подготвени за новите предизвикателства. Можем да вземем със себе си любими храни, напитки, а защо не и декоративни елементи – лампички на батерии, например, за да направим изживяването наистина специално и незабравимо.

Туризъм в собствения град

Често в забързаното ежедневие не обръщаме достатъчно внимание на заобикалящата ни среда, а я приемаме за даденост. Парадоксално е, че по време на екскурзии научаваме много нова и интересна информация за местните забележителности, но рядко знаем подробности за тези в родния ни град дори. Прекрасна възможност да се запълнят някои от тези пропуски е чрез отделяне на няколко часа за целенасочена обиколка на ключовите за града места. За още по-приятно изживяване, компанията винаги е добре дошла, независимо дали става въпрос за любим човек, четирикрак приятел, а защо не и любимата напитка за из път, например.

Буквално да „избягаш“

В разговорния английски език to scoot означава „да избягаш“. Скутерът дава възможност да се откъснеш във или от града. Не случайно един от символите на La dolce vita, сладкия живот, е скутерът Vespa. Емблематичното возило тази седмица отбелязва 76-тата годишнина от патентоването си, но не остарява, а напротив – продължава да държи облика на градска икона, като се адаптира, за да посрещне нуждите на съвремието.

Възможностите за незабравимо лято стават още по-реални с националната промоция на ENERGY COFFEE, която ти дава шанс да си подариш скутер Vespa Primavera 50 в онлайн игра между 1 май и 30 юни. За участие в томболата за Vespa е необходима регистрация на сайта hellenergypromo.bg, необвързана с покупка. Също така, след регистрация на касова бележка за закупени 2 броя кафета ENERGY COFFEE, участниците ще имат шанс да спечелят тематични награди всяка седмица! В рамките на играта ще бъдат раздадени 30 кошници за пикник, 300 шишета и 100 метални канчета.

Не е нужно да чакаме специален повод, за да си подарим пълноценни моменти и прекрасни изживявания!