Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април! - #allistrend #allistrend

Канал Da Vinci отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април!

Канал Da Vinci  отбелязва Световния ден на творчеството и новаторството на 21 април от 17.35 до 21.00 ч. със специално подбрани предавания, които съживяват любовта към творчеството и радостта от създаването на неща и вдъхновяват децата да стимулират творческата си същност и да разберат как се променя нашият свят.

Импровизирайте с материалите, които имате вкъщи, и създайте творения с пластилин или глина и с прости предмети от бита в „Прекрасни творения“! Ще бъдете запленени от тези страхотни идеи за правене на неща – всеки епизод показва как да сътворите нещо ново. Направете телевизор от картон, за да гледате свои собствени филми от хартия. От картон можете да направите и клюн, който кълве. Ще ви покажем и как да превърнете гъбата в лодка, която наистина да плава, или пък да си направите свое собствено въображаемо насекомо от кутия за яйца… Всички тези нови неща оживяват в шоуто „Прекрасни творения“! Не е важно нещата да са направени перфектно, а да се прояви креативност и желание!

В „Пълен боклук“ проектирайте пинята-паяк, сглобена от вещи за изхвърляне, или пък си направете щура дегизировка! Можете да видите и как се свири с кутии от консерва, да си направите химикалка от морков или пък щури дрехи от стари найлонови торбички.

Създайте най-яките играчки на света, вдъхновени от страхотна научна концепция в „Изследователи: Направи си сам наука“! Стив Спанглър показва как с помощта на науката можете да си направите сами невероятни играчки – например мистериозна кутийка, която се движи сама, или пък няколко чудновати балона. Ще видите и как да направите изстрелвач на топки за понг-понг или да превърнете бутилки със сода в ракети и какво ли още не. Водещият смесва образованието и хумора в това забавно научно шоу. Използвайки ежедневни предмети, той представя експерименти, които могат да се повторят от зрителите у дома, като обяснява как тези експерименти са свързани с иновациите от реалния свят.

Изобретенията на бъдещето можете да откриете с предаванията „Знаете ли, че…“  и „Знаеш ли как?“! Ще използвате микроскопска камера, за да разберете как работят спирачките на автомобила, и ще посетите фабрика, за да видите как роботите работят заедно с хората, за да сглобяват автомобили. Ще видите как нови разработки при дроновете, домакински роботи и 3Д принтери ще променят живота ни коренно. Новите технологии променят бързо всички дейности в нашия свят – от спорта до строителството и домакинската работа…

Гледайте Da Vinci на 21 април от 17.35 ч. за чудесни идеи как да се приобщите към Световния ден  на  творчеството и новаторството!

17:35    „Прекрасни творения“ – „Картонен телевизор“

17:40     „Прекрасни творения“ – „Клюн, който кълве“

17:45     „Прекрасни творения“ – „Лодка от гъба“

17:50     „Прекрасни творения“ – „Буболече от кутия за яйца“

17:55     „Прекрасни творения“ – „Щура конична глава“

18:00     „Пълен боклук“ – „Морковена химикалка и Марсел Дюшан“

18:30     „Пълен боклук“ – „Щура дегизировка и Крис Офили“

19:00     „Изследователи: Направи си сам наука“ – „Направи си сам играчки“

19:30     „Знаете ли, че…“ – „Автомобилни спирачки и Фабрика за автомобили“

19:45     „Знаете ли, че…“  –  „Течен сапун и Прахосмукачка“

20:00     „Знаеш ли как?“ – „Уреди променят ежедневието“

20:30     „Знаеш ли как?“ –  „Революционни иновации за ежедневието“