Какво да гледаме в HBO Max през май - #allistrend #allistrend

Какво да гледаме в HBO Max през май

Този месец селекцията ни представя акценти до 20 май, а на 21-ви май ще приветстваме изцяло новата стрийминг платформа на Warner Bros. Discovery – Мах, която обединява най-доброто от всички марки на медийната компания и ще предложи два пъти повече съдържание, отколкото е налично в момента в HBO Max.

И така, през месец май в HBO Max посрещамe минисериалът на БНТ „Порталът“, както и българските детски игрални филми „Случаят Кюри” и “Случаят Тèсла“, които се нареждат в селекцията със съвременно родно кино, „Местни продукции“, в българския каталог на платформата. С нови сезони се завръщат любимите ни „Малки сладки лъжкини”, както и „Хитринки“ с легендата на комедийната сцена на Лас Вегас – Дебора Ванс.

При филмите ще видим Силвестър Сталоун в ролята на митичен герой в „Самарянин“, но и историята на истинските герои, участвали в спасяването на момчешки футболен отбор от пещерата Там Луанг в Тайланд, във филма „13 живота“. Историята на две различни женски съдби, свързани чрез енигматична тайна, ще ни разкажат Анастасия Пустовит и Ирма Витовска, известни с приноса си към украинското кино, в психологически трилър „Между нас“. А в „Лейди Бърд“ една волева тийнейджърка, преживява върховете и паденията на съзряването, и търси себе си в бурната връзка с майка си.

Вижте и останалите заглавия от селекцията ни за месец май, които ще са налични в HBO Max, а от 21 май – в Max.

СЕРИАЛИ

ОСЪДЕНА, сезон 3
HBO MAX – 2 май
Съдия Алисия, лишена от свобода за убийство, което не е извършила, търси отмъщение за натопилите я и оцелява сред жените, които е осъдила. Последиците от бунтовете продължават да сеят хаос. Управителят на затвора Хепнер дава на затворниците труден урок. Забраните, ограниченията и задължителните тичания из двора на затвора са станали неразделна част от ежедневието. Кампина, Шиба и Франка – затворничките, посочени от Алисия като свидетели на търгове на жени в Dark Web, се справят най-трудно. Хепнер осъзнава, че техните показания могат да го свалят. Междувременно Коса се наслаждава на майчинството в детската стая на затвора. По тялото на Мики се появяват синини и Коса е заподозряна в малтретиране на сина си. В крайна сметка Хепнер е задържан от прокуратурата за обяснения. Това дава надежда на Алисия, че справедливостта ще бъде въздадена и че Ханя ще бъде в безопасност. Серафин няма много надежда и търси отмъщение.



АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА, сезон 3
HBO MAX – 2 май
Изминала е година от опита за убийство срещу Лила и бягството на Пьотър. Той се крие в гората, но тъмната му природа не може да бъде обуздана. Умело прикрива следите си и оставя улики, които да създадат впечатлението, че е мъртъв. За разлика от много други, Агнйешка не вярва, че Пьотър не е сред живите. Въпреки че сега не работи за полицията, тя не може да се отърси от случая. Знае, че е само въпрос на време преди още някой да умре. Пьотър, когото полицията вече официално е обявила за мъртъв, пристига в малко градче и кандидатства за работа като органист.

ПОРТАЛЪТ
HBO MAX – 2 май
Минисериалът „Порталът“ е част от филмопроизводството на БНТ – най-големият продуцент на телевизионно кино в България. Warner Bros. Discovery придобива лиценз за стрийминг платформата HBO Max в България и бившите югославски републики. В шест епизода се проследяват приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти има в тази заплетена и изключително интригуваща история.



ХИТРИНКИ, сезон 3
HBO MAX – 2 май
MAX Original

Дебора Ванс е легенда на комедийната сцена на Лас Вегас. Ейва пък е саркастична 25-годишна писателка без работа. Двете решават да работят заедно, за да освежат шегите на Дебора и да се научат да уважават различията си. ТРЕЙЛЪР



МАЛКИ СЛАДКИ ЛЪЖКИНИ: ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ
MAX Original
HBO MAX – 9 май
След мъчителните събития от „Малки сладки лъжкини: Първороден грях”, момичетата са изправени пред съдба, по-лоша от смъртта – лятно училище. Наред със сезонна работа и нови любовни трепети, те са изправени пред изпитание – злодей, за който не се знае дали има връзка с АТРЕЙЛЪР



ПРИЯТЕЛ „УСМИХНИ СЕ“, сезон 2
HBO MAX – 10 май
Приятелите се завръщат и приключенията им стават още по-луди. През този сезон Пим открива галактическия куб при археологически разкопки. ТРЕЙЛЪР


ФИЛМИ

ХЛАПЕТА
HBO MAX – 2 май
Жордан и Патрик са на 14 и живеят в малко градче в южна Франция. Двамата убиват скуката, като играят на плейстейшън. Когато обаче Джесика – любимият им плейстейшън, се разваля, двамата трябва да намерят начин да изкарат пари за нова конзола. Идеята им е Жордан да съобщи, че е болен от рак и да набира средства за борба с болестта си онлайн. Когато парите потичат към тях, лъжата заплашва да излезе наяве.



ЛЕЙДИ БЪРД
HBO MAX – 3 май
Филмът е по сценарий и режисиран от Грета Геруиг, и разказва историята на Кристин „Лейди Бърд“ Макферсън (Ронан) – волева тийнейджърка, която се сблъсква със своята борбена, но любяща майка (Меткалф), и мечтае да напусне родния си град, за да отиде в колеж в Ню Йорк. Действието се развива в Сакраменто, Калифорния през 2002 г. и проследява Лейди Бърд, докато тя преживява върховете и паденията на съзряването, и се търси себе си в бурната си връзка с майка си.



СЛУЧАЯТ КЮРИ
HBO MAX – 4 май
Тони е ученолюбиво дете, което обича науката и мечтае един ден да стане велик учен. Спалнята му прилича на лаборатория и той умишлено е кръстил лабораторната си мишка на името на Мария Кюри, разработила теорията за радиоактивността. Въпреки че е само на осем години, Тони ще участва в Националния панаир на науката със своя експеримент. Съседката му Рая също е на осем, учr в училището по танци и е доста палава. Тя често безпокои Тони и прекъсва лабораторните му експерименти, освен това е приятелка на побойника Стефан, който е няколко години по-голям. Рая иска да помогне на Стефан да премине теста по математика, но Тони отказва да съдейства и Мария Кюри е отвлечена. За да си я върне, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства.


СЛУЧАЯТ ТЕСЛА
HBO MAX – 4 май
Като обещаващ млад изобретател, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от Никола Тесла. Тони вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си и кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората.



МЕЖДУ НАС
HBO MAX – 10 май
Филмът повдига болезнената тема за домашното насилие и недостатъците на съдебната система. История за избор, който трябва да бъде направен между близките и морала, когато животът не ти оставя друга опция. Двамата главни герои на филма, Саша и Аня, са принудени да вземат трудно решение: Саша по отношение на собствения си съпруг, а Аня по отношение на сина си. Драматизмът на ситуацията се засилва, когато двете се оказват замесени в престъпление.



ПОЛУНОЩ В РАЯ
HBO MAX – 10 май
Още като тийнейджъри Айрис и Алекс отиват да гледат на кино шедьовъра на Годар от 1960 г. „До последен дъх“ и се влюбват един в друг. Но животът има други планове. Двадесет години по-късно Айрис е омъжена за работохолика лекар Джеф и е стресирана от майчинството и грижите за умиращия си, егоцентричен баща – филмовият критик Макс. Тази вечер тя е организирала прожекция на „До последен дъх“ в старо запуснато кино в чест на Макс и в последния момент решава да покани и Алекс. Но когато той се появява с годеницата си Антея, светът на Айрис се преобръща с главата надолу. Двамата бивши любовници прекарват вечерта в спомени за миналото и дръзки планове за съвместно бъдеще.

13 ЖИВОТА
HBO MAX – 10 май
Базиран на истинската история, завладяла света, „13 живота“ е вълнуващ разказ за спасяването на момчешки футболен отбор от пещерата Там Луанг в Тайланд, след като водата в нея се покачва след проливен дъжд. С помощта на най-квалифицираните водолази в света е започната мъчителна спасителна мисия, която е образец за кураж на най-високо ниво и история за силата на човешкия дух.



САМАРЯНИН
HBO MAX – 17 май
„Самарянин“ с участието на Силвестър Сталоун проследява момченце (Джейвън Уона Уолтън), което иска да разбере дали митичният герой (Сталоун), пазил квартала му и изчезнал преди 20 години след трагедия, все още е жив. Филмът на Джулиъс Ейвъри е базиран на комикса на Браги Ф. Шут.