„Имаго“ с ново издание - #allistrend #allistrend

„Имаго“ с ново издание

10 години след написването му, вторият роман на Радостина А. Ангелова “Имаго” излиза в ново издание и носи със себе си вкуса на лятото и аромата на любовта.

Всичко започва с едно позвъняване, глас от миналото и спукана гума на прав участък, който се превръща в кръстопът за истории. Подобно на копринените нишки, които се преплитат и образуват топъл пашкул за пеперудата, двайсет различни съдби плетат страниците на “Имаго” и прегръщат читателите, приканвайки ги в красивия и ефирен свят на Радостина А. Ангелова. Родители, деца, братя, сестри, любовници, приятели – всеки има своята роля в живота на другия, независимо откъде идва и накъде е поел.

Олга, Марта и Даниела са три жени, които съдбата е срещнала и събрала в Испания, и заедно с Абнер – новата тръпка на Олга, и Тобиас – неговия най-близък приятел, пътуват към Кадакес, за да отпразнуват рождения ден на Марта. На стотици километри от тях един мъж тъгува за своята любима, но знае, че трябва да я пусне да полети, защото не може да ѝ предложи бъдеще. Един баща живее и умира с мисълта за дъщеря си, а друг доброволно се е отдръпнал от децата си с илюзията, че така ще се освободи от грижата за тях. Една майка се тревожи за сина си и иска само да го види щастлив, а друга гледа от разстояние дъщеря си и я оставя сама да събира плодовете на своите решения. Един брат пожелава грешното момиче, а друг се смее с глас, готов да го споделя. Събрани фрагменти от време, които трябва да водят със себе си моментите след, но всъщност дълбаят в тези преди и търсят път или пролука, откъдето душата да полети. Като пеперуда към неизвестното утре.

“Имаго” от Радостина А. Ангелова е чувствен и проникновен роман, който изследва взаимоотношенията между хората и показва, че в живота всички сме свързани. Елегантният и нежен стил на авторката превръща читателите в пътешественици из дебрите на човешката душевност, в ценители на нейната пъстра природа. И както крилата на пеперудата си приличат, но всъщност имат различни шарки, така и при хората истината е една, но с много нюанси.