Зорница Иларионова с нов албум с френска класика – представя „Le Cadeau” - #allistrend #allistrend

Зорница Иларионова с нов албум с френска класика – представя „Le Cadeau”

снимка: ПР

С новия си трети албум „Le Cadeau“ издаден от „Гега Ню“, младата цигуларка Зорница Иларионова  се е заела с предизвикателството да ни поднесе своя „подарък“: една силна програма  на четири еталонни творби от цигулковия репертоар.  Гръбнакът на тази програма е комбинацията  Ернест Шосон, Цезар Франк, Клод Дебюси и Сен-Санс/Изаи. Тези  вечни модели на френската чувствителност, са интерпретирани фино, с прецизност и впечатляват с изискан  и вълнуващ контраст между нежната утеха на рядката красота и емоционалната трансформация.

В записите, които се предлагат в компактдиска, се усеща стремежът на Зорница Иларионова да  нанесе своя личен щрих в дълголетната история на произведенията, които е подбрала. Прави го деликатно, вложила сериозния си технически арсенал, за да очертае стиловата специфика на всеки един от тези шедьоври.

Завладяващите мелодични линии, съчетани с необичайно богатите акомпанименти на пианистката Мария-Елена Средева, са една възможност за  всеки любител на музиката да направи своето пътешествие назад във времето, за да се докосне дo елегантния и емоционален свят на френската belle époque музикална съкровищница.

„Музиката е магия, моят начин да достигам до мечтите си, а подарък за мен е, че мога да я споделям с всички вас, които я слушате, и искрено се надявам да донесе на всеки онова, от което най-силно се нуждае! Подарявам ви музика!“ 

Зорница Иларионова

Малко преди да излезе новият й албум „Le Cadeau”, Зорница Иларионова показва изключителната си техника и звукоизвличане пред журито на Международния конкурс “Danubia Talents” в Унгария, където печели първа награда с изпълненията си на произведения от Камий Сен-Санс, Йожен Изаи и Ян Сибелиус. Получава и  Първа награда в категория “Камерна музика”  заедно с пианистката Мартина Табакова. Първата й награда в нейната категория е още по-значима, като се има предвид, че е спечелена при многобройна и много силна конкуренция на участници от Китай, Япония, Южна Корея и Европа.

Записът е осъществен през 2021г. в Националното музикално училище „Любoмир Пипков“, София. Тонрежисьор, монтаж и мастеринг: Павел Стефанов, фотограф – Надя Андреева, модни брандове – Alessa и AndyVil, стилист – Мариам Кочиян.

Очаквайте албума „Le Cadeau” на Зорница Иларионова в музикалните магазини.