За Деня на Земята: Какво би станало, ако кафето свърши? - #allistrend #allistrend

За Деня на Земята: Какво би станало, ако кафето свърши?

снимка: ПР

Какво ще правим, ако кафето в света свърши? Lavazza се опитва да разкаже тази история и предава важно послание, за да потвърди необходимостта от устойчиво земеделие в кампанията, създадена в партньорство с Freeda Platform

Планетата Земя, 22 април 2024 г. – За да отбележи Световния ден на Земята, Lavazza, водещата компания за кафе в Италия, стартира нова глобална кампания в сътрудничество с маркетинговата фирма Freeda Platform, за да повиши информираността за това колко важна е грижата за нашата планета. Проектът с участието на комика и дигитален създател Ейдриън Блис, сатирично представя риска от изчезването на кафето като един от ефектите от изменението на климата и подчертава ангажимента на Фондация „Лаваца“ за обучение на производители на кафе.

Като водеща на новинарска емисия, Блис съобщава непотвърдена история „предишната вечер кафето в света свърши“. След това виждаме как хора от цял свят – всички саркастично изиграни от Блис, реагират на новината с униние и отчаяние. Обратно в студиото съобщението е разкрито като фалшива новина.

снимка: ПР

ТОВА Е ФАЛШИВА НОВИНА… ЗАСЕГА

Днес кафето е част от ежедневието на милиони хора, но един ден може вече да не е така. От години Фондация „Лаваца“ се е ангажирала с подобряването на производствения добив и качеството на кафето, включително чрез разпространението на добри земеделски практики, за да даде възможност на производителите да реагират ефективно на от промяната. Ето защо Ейдриан Блис изпраща послание за информираност, за да ни напомни, че всеки ден е Ден на Земята.

„Вниманието към устойчивостта е част от пътуването на Lavazza. Ангажираността и повишаването на осведомеността за зачитане на околната среда сред възможно най-много хора, чрез оригинална и иновативна комуникация, е стратегията, която ни отличава от години“,.коментира Карло Колпо, директор „Маркетинг комуникация“ и директор „За дома“ на Lavazza Group. „С тази дигитална кампания, стартирана на Международния ден на Земята, искахме да предизвикаме нашата аудитория, допускайки тревожен сценарий, при който запасите от кафе ще се изчерпят, за да популяризираме послания за социална отговорност и споделяне на добри практики, две инициативи, които Lavazza подкрепя от дълго време.“ 

ПАРТНЬОРСТВОТО С ПЛАТФОРМАТА FREEDA PLATFORM

Кампанията следва подновяването на партньорството с маркетинговата компания Freeda Platform(*) и стартира нова глава за емблематичната марка, както беше обяснено от изпълнителния директор на Freeda Андреа Скоти Калдерини:

„Развълнувани сме да продължим сътрудничеството с Lavazza, този път в ролята на стратегически партньор за популяризиране на глобалната визия на бранда. Ще продължим да работим в тясно сътрудничество с екипа на Lavazza, като използваме нашия уникален подход, базиран на данни и креативност, за да помогнем на марката да разкаже своята история, да изслуша и да разбере по-добре потребителите в различни държави.” 

КРЕАТИВНОСТ НА БАЗАТА НА ДАННИ 

Креативността играе ключова роля в превръщането на бранда Lavazza в релевантен на глобално и местно ниво, адаптирайки присъствието си според отделните пазари с изненадваща прецизност. Ангажиментът за адаптиране на посланията според нуждите на различните общности е ключът към успеха на глобалната стратегия на Lavazza.

Подходът на Freeda Platform, който предоставя креативност на базата на данни, съчетава информация, креативност и медии, като използва инструменти за анализ на данни, за да създаде успешни и целенасочени стратегии. Този иновативен подход не само обогатява марките, като ги приобщава към общностите, но също така осигурява осезаеми бизнес резултати.

Глобалната кампания ще бъде излъчена в дигиталните и социални канали на марката от 18 април.

За да научите повече за инициативите за устойчивост на Lavazza и кампанията, посетете https://www.lavazza.com/en/blend-for-better/earth-day-2024-a-world-without-coffee

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот над 3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на своите пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и оперира на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и около 5 500 сътрудници по цял свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, които са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата. Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията – сместа кафе, до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта – икономическа, социална и екологична, която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане на по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

(*) През 2024 г. Freeda Platform ще управлява директно глобалните акаунти на марката, която е синоним на италианската автентичност по целия свят в TikTok, Instagram и YouTube, разпространявайки кампании на бранда във всички основни социални платформи. Freeda Platform също така ще отговаря за организацията и управлението на кампании в над 19 международни пазара, където Lavazza присъства.