Започнаха репетициите на спектакъла „Бебе на борда“ - #allistrend #allistrend

Започнаха репетициите на спектакъла „Бебе на борда“

Фотограф: Стефан Здравески

Премиерата ще бъде на 13 и 14 септември на Камерна сцена

На 9 април, в Народния театър започнаха репетициите на спектакъла „Бебе на борда“ от американския драматург Кристофър Дюранг. Режисьор е Василена Радева. Премиерата ще бъде на 13 и 14 септември на Камерна сцена.

Участват актьорите София Бобчева, Мартина Пенева, Илиана Коджабашева и Боян Арсов.

Преводач е Любов Костова, сценограф – Борис Далчев, композитор – Емилиян Гацов-Елби, хореограф – Марион Дърова. Драматург на постановката е Майя Праматарова.

Остроумен комедиограф, артист и педагог Кристофър Дюранг (1949 – 2024) разкрива съвременните страхове, предразсъдъци и стереотипи през черен смях и абсурд. Автор е на десетки пиеси, донесли му възторжени отзиви и престижни отличия, сред които и три награди „Оби“. С пиесата си „Ваня и Соня, и Маша, и Спайк“ той печели наградата „Тони“, а „Мис Уитърспун“ е финалист за наградата „Пулицър“.

Спектакълът „Бебе на борда“ е част от Програма „Театър +“ на Народния театър – платформа за дългосрочна и съвместна творческа работа за обмяна на идеи и представяне на нови драматургични и сценични тенденции на съвременния театър. През 2023 г. по линия на Програмата беше реализиран спектакълът „Хоро“ по Антон Страшимиров на режисьора Василена Радева.