Етикетните решения на Brother в помощ на транспортните и логистичните  компании  - #allistrend #allistrend

Етикетните решения на Brother в помощ на транспортните и логистичните  компании 

снимка: ПР

Въздействието на COVID-19 доведе до бум в онлайн пазаруването. Като се добави и ефектът от редовните годишни пикове в продажбите, става ясно, че транспортните и логистичните компании ще бъдат принудени да се справят с управлението на още по-големи обеми пратки.  

Предвид че 70% от клиентите избират най-евтината опция за доставка1, можете да видите как доставчиците търсят технологични иновации, за да премахнат скъпите и неефективни решения. Въпреки това, докато технологията е на разположение за рационализирането на процесите, някои фирми я възприемат неохотно – като само 28% от транспортните и логистичните компании се описват като „дигитално напреднали“.2

Онлайн пазаруването увеличава броя на пратките 

В обикновена година европейските колетни превозвачи и техните екипи за логистични решения могат да очакват, че ще доставят 9,3 милиарда артикули.3 Но 2020 г. не беше обикновена. Експертите в индустрията смятат, че COVID-19  е ускорил растежа на електронната търговия с 5 години.4  Изследванията подкрепят това, показвайки 74% ръст в онлайн пазаруването от началото на пандемията, като по време на извънредното положение във връзка с коронавируса 45% от възрастните получават повече пратки от преди .5

Но всяка година около 3% от пратките остават недоставени – като най-честата причина за това е, че са изгубени, повредени или с нечетлив етикет. Тъй като всяка година в рамките на Европейския съюз се правят около 4 милиарда онлайн поръчки6, това би означавало, че приблизително 120 милиона от тях не достигат до получателя си заради лошо етикетиране.

Три начина, по които решенията за етикетиране правят реална разлика

Независимо какъв е проблемът, колетите с нечетливи етикети няма да бъдат сортирани правилно и ще трябва да бъдат премахнати от автоматизирания процес на сортиране и да бъдат етикетирани ръчно – така че се нуждаете от решения за етикетиране, които минимизират времето за коригиране на грешките и гарантират, че колетите се доставят бързо и ефективно.

Мобилни етикетни принтери за печат в движение в склада

В натоварена среда способността да се действа бързо и точно е малка, но критична част от създаването на гъвкав и безпроблемен процес на разпределение. Снабдяването на служителите ви с преносими принтери, които могат да носят със себе си, където и да отидат, им дава възможност да печатат етикети на място. Това спестява време, като подобрява процеса на етикетиране, помага на потребителя да коригира грешките на място, правейки го по-бърз и по-точен и като цяло гарантира, че нещата продължават да се движат в натоварените периоди.

Технология за индустриален печат на етикети за нуждите на склада

Разполагането на етикетни принтери на ключови места в склада позволява създаването и отпечатването на трайни транспортни етикети, етикети за палети, предпазни етикети и идентификатори на продукти, когато възникне необходимост.

За решенията на дистрибуторския център и управлението на складовете скоростта на движение на стоките и ротацията са от ключово значение, а за да се случи това надеждната и точна документация е критично важна. Това може да се постигне чрез етикетиране на местоположението и трайни, висококачествени етикети за опаковане и доставка.

Преносими етикетни решения за печат на пътя и в транспортните средства 

Последният етап от доставката е критична част за всички логистични решения. Независимо какво се е случило в предходните фази, това е моментът, в който цялата ви операция получава оценката на клиентите. Осигуряването на преносими и инсталирани в автомобилите принтери дава възможност на доставчиците ви да печатат висококачествени етикети и други документи, например, графици, дневници на шофьора и потвърждения за доставки, докато са в движение. Това позволява по-лесна проследимост и рационализиране на вашите операции по доставка, прави предаването гладко и безпроблемно – и помага да удовлетворите клиентите си.

Продажби чрез онлайн пазари

Онлайн платформите за продажби, които използват баркодове за проследяване на пратките, изискват всяка изпратена кутия да бъде правилно идентифицирана чрез уникален идентификационен етикет, а употребата на специализиран етикетен принтер може да направи етикетирането на партиди по-бързо и по-лесно.

Изборът на устройство с функция за изрязване и печат на баркод ще ви позволи автоматично да извлечете съответния код от системата и да го отпечатате на индивидуални етикети, вместо да разпечатвате на стандартния ви принтер множество етикети на листове A4.

Жизненоважно е етикетите да могат да се сканират и да останат четливи през цялото им пътуване – затова се нуждаете от здрави, висококачествени етикети, които да издържат на тежките условия в процеса на разпространение. Изборът на термопринтер за етикети с разделителна способност 300 dpi или повече ще осигури яснота на вашите баркодове.

За да разберете как Brother може да ви помогне да доставяте пратки по-ефективно чрез набор от технологични услуги за печат, разгледайте нашите специализирани решения за етикетиране в транспортната и логистичната индустрия: https://www.brother.bg/labelling-and-receipts/all-labelling-machines