Г-ца Марпъл дебютира по EPIC DRAMA - #allistrend #allistrend

Г-ца Марпъл дебютира по EPIC DRAMA

снимка: Epic Drama

С изключително популярните Ендевър и Мърдок, които донасят криминално добро ТВ забавление в милиони домакинства в Централна и източна Европа, Epic Drama предприе действия още един истински професионалист да се присъедини към звездния му екип от телевизионни детективи!

Г-ца Джейн Марпъл, известната героиня на Агата Кристи, главно действащо лице в 12 романа, прави своя дебют с Murder at The Vicarage, публикуван през 1930 г. Сладката възрастна жена със страст към градинарството е квинтесенция на английската дама, която живее в тихото селце Сейнт Мери Мийд. Зад тази й външност, обаче, се крие остра като бръснач интуиция за разрешаване на престъпления.

Джералдин Макюън (Vanity Fair, Robin Hood: Prince of Thieves) е в ролята на г-ца Марпъл в първите три сезона. В първия сезон на „Криминалните случаи на г-ца Марпъл“, който дебютира по Epic Drama на 6 февруари, събота, в 22:00 часа – британската актриса се превъплъщава в първата дама на криминалистиката в случаите по книгите The Body in the Library, The Murder at the Vicarage, 4.50 from Paddington и A Murder is Announced.

През 2005 г. Джералдин получава номинация за награда Satellite за изключителната си игра в тези четири филма. Може би най-отличена за ролята си в Oranges Are Not The Only Fruit, за която печели BAFTA през 1991 г., в последната си филмова изява Джералдин, която за съжаление почива през 2015 г., дава гласа си за анимацията Arrietty от 2010 г. Тя споделя:

“Що се отнася до г-ца Марпъл, чувствам се сякаш са ми поверили национално съкровище, което се чувствам призвана да пазя, и с което съществременно много се гордея.“

Продуцентът Деймиън Тимър казва:

Голямо щастие беше да се работи с толкова даровити сценаристи по тези адаптации. Докато оставаме напълно верни на духа на книгите, залагаме някои изненадващи елементи, които да държат дори най-закоравелите фенове нащрек. В тези филми се разбира много повече за миналото на г-ца Марпъл, отколкото където и да е другаде.“

„Криминалните случаи на г-ца Марпъл“ са по Epic Drama от 6 февруари, всяка събота в 22:00 часа с повторение в неделя в 6 часа без 5 минути привечер.