ГЕРОИТЕ ни трябват: Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes - #allistrend #allistrend

ГЕРОИТЕ ни трябват: Годишните награди за доброволчество на TimeHeroes

Най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, отваря номинациите за своите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ. За четвърта поредна година наградите ще изведат напред силните примери, допринесли за развитието на доброволческата култура в България под мотото „Героите ни трябват“.

„Oт TimeHeroes вярваме, че геройството през 2020 г. е и в малките неща – от това да оставиш пазара пред вратата на съсед до това да не прегърнеш приятел за негово добро. Вярваме обаче, че има и хора, за които тази година не е по-различна, защото да помагаш за тях не е нищо извънредно. И преди, и сега. Ние търсим всички тях – и онези безбройни хора и организации, които са намерили своята кауза в ситуацията днес, и онези, дарили времето и уменията си в мисии, за които епохата няма значение”.

До 20 декември на awards.timeheroes.org всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании и журналисти за техните добри дела, случили се в периода май 2019 г. – декември 2020 г. И този път журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Тази година добрите примери ще бъдат отпразнувани с вълнуващи инициативи – физически дистанцирани, но близки до хората. В предишните три издания на наградите бяха отличени доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни
компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и на журналисти за тяхното медийно отразяване на темата. Разгледайте наградените от предните две издания тук и тук.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 72 000 регистрирани доброволци, обединени около 2100 инициативи на над 780 нестопански организации в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.
ГЕРОИТЕ 2020 се осъществяват под патронажа на Фондация „Америка за България“ . Повече информация, както и подробните критерии на наградите, ще намерите на awards.timeheroes.org.