Водещият на „Авиошоу“ с награда от Асоциацията на българските авиокомпании - #allistrend #allistrend

Водещият на „Авиошоу“ с награда от Асоциацията на българските авиокомпании

снимка: ПР

Журналистът и водещ на предаването „Авиошоу“ Александър Богоявленски, част от семейството на националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, получи почетна грамота за създаването на серия предавания, свързани с историята и съвремието на българската гражданска авиация.

Наградата се присъди на Богоявленски от Асоциацията на българските авиокомпании навръх Международния ден на гражданската авиация за коректно и задълбочено отразяване на предизвикателствата и тенденциите в сектора и е поредната, с която авиожурналистът е отличен през годините.

Александър Богоявленски е авиационен журналист с над 25-годишен опит в медийната среда, а вече и професионален пилот. Той е водещ на единственото предаване, посветено на авиация в българския ефир – „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR, от 2017 година е лицензиран пилот, а от 2019 професионален пилот на Боинг 737. Всяка събота от 16 часа Богоявленски представя всичко най-интересно от аерокосмическата индустрия, показва на зрителите другата страна на различни световни летища и самолети, и дава полезни съвети за пътуване по въздух.

Освен специалната си грамота, като част от наградата си водещият ще получи възможност и да се наслади и на едночасов полетен симулатор.