Водачите на автомобили могат да закупят електронна винетка бързо и удобно от А1 - #allistrend #allistrend

Водачите на автомобили могат да закупят електронна винетка бързо и удобно от А1

е-Винетки се предлагат в търговската мрежа на компанията, на a1.bg, чрез приложението Моят А1 и дигиталния портфейл А1 Wallet

А1 продължава да предлага лесно и удобно закупуване на електронни винетки в търговската мрежа на компанията, чрез SMS, и онлайн. В магазините на телекома потребителите могат да платят както в брой, така и чрез дебитна или кредитна карта. Винетка може да се закупи и в движение чрез приложението Моят А1 или на А1.bg, без да е нужна регистрация на профил.

За допълнително удобство след покупката на електронна винетка от А1 клиентите получават напомняне чрез SMS или имейл, когато наближи крайният срок на винетката. Корпоративните клиенти на компанията могат да заявят винетките чрез своите акаунт мениджъри, като сумите автоматично ще се начислят в месечните фактури.

Клиентите на А1, които искат да си закупят електронна винетка за уикенд или седмица, могат да направят това чрез SMS. Необходимо е само изпращане на регистрационния номер на превозното средство до кратък номер 1002 за уикенд и до 1007 за седмична винетка. След изпращане на SMS активацията се потвърждава с SMS съобщение, a сумата се начислява в следващата месечна фактура.

Автомобили до 3,5 тона включително, при ползване на платена пътна мрежа заплащат винетна такса чрез покупка на електронна винетка. За превозните средства с по-високо тегло се прилага тол таксуване на база изминато разстояние. А1 предлага и предплатена тол услуга –  маршрутна карта или автоматично тол таксуване чрез бордово устройство или GPS тракер. Бизнес клиентите на компанията могат също да избират от варианти за автоматично тол таксуване само за България или за България и Европа с едно бордово устройство.

А1 прави възможно лесното и удобно закупуване на е-Винетка в партньорство с националния доставчик на услуги „Интелигентни Трафик Системи” АД, партньор на АПИ. ИTC АД e вписан в Регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на такси за изминато разстояние. Повече информация за електронните винетки може да се намери на https://www.a1.bg/e-vinetki.