Виктория с първи албум през февруари - #allistrend #allistrend

Виктория с първи албум през февруари

Виктория, снимка: Лора Мушева

Българската звезда на Евровизия 2021 Виктория ще представи първия си албум през месец февруари. Една от песните, включени в първото ѝ EP – мини албум с до 7 песни, ще бъде избрана от нея и екипа ѝ, за участието на България на Евровизия 2021.

Предстоящият албум на Виктория ще носи заглавието “a little dramatic” и ще включва 5 неиздавани до този момент композиции. Албумът ще бъде наличен в дигиталните музикални стрийминг платформи. В официалния YouTube канал на изпълнителката ще бъдат публикувани лирик видеа към всяка от песните в първото ѝ EP.

С анонсирането на албума българският екип за Евровизия дава старт и на специално създадената платформа еurovision.icard.com, където феновете на конкурса ще могат да намерят всички новости покрай подготовката на Виктория за Евровизия. Там за първи път ще бъдат представени и потенциалните песни на България за конкурса в Ротердам.

“Всеки артист иска да издаде поне един албум в живота си, затова съм щастлива, че имам тази възможност. С екипа ми искахме да надградим всичко, което постигнахме през 2020 година. Издаването на EP беше една логична стъпка. Благодаря на генералния спонсор на Евровизия България 2020 и 2021 от iCard, защото без тях това нямаше да бъде възможно. Смятам, че се получава нещо наистина добро и нямам търпение да чуете албума през февруари.”, сподели Виктория за предстоящия си албум.

За името на албума Виктория разказва: “Обсъждахме много варианти за името на моето първо EP. Спряхме се на “a little dramatic”, защото най-добре описва песните в албума и мен като артист. Често ми казват, че музиката ми е леко драматична и аз определено не го отричам.”

В събота, 30-и януари, Виктория ще вземе участие в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1. Там тя за първи път ще разкрие подробности за участието на България на Евровизия 2021 и за процеса по избор на песента ѝ за конкурса.

На сцената в Ротердам Виктория ще представи страната ни пред близо 200 милиона зрители. През ноември месец беше премиерата на последния ѝ музикален проект – “Ugly Cry”. Това е една от песните, с които певицата може да вземе участие в най-голямата музикална надпревара в света през май.

В началото на 2021 година Виктория получи и три престижни награди от феновете на най-голямата независима медия за Евровизия. В седмите годишни отличия “Vision Music Awards” на Wiwibloggs певицата спечели наградите за “най-добър домашен концерт”, “най-добър интериорен дизайн” и ”най-добър стил по време на карантина”.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Конкурсът ще бъде излъчван пряко по БНТ 1 от 22:00 часа. Проектът „Евровизия“ в България се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – официален спонсор на пътя на Виктория до Ротердам.