„Бъдещето: Образование“ на Bulgaria ON AIR разкрива глобални тенденции - #allistrend #allistrend

„Бъдещето: Образование“ на Bulgaria ON AIR разкрива глобални тенденции

Експертната дискусия ще се излъчи в ефира на телевизията на 27 март от 17:30 часа 

Какви са основните глобални тенденции в света, в който живеем и какви са предизвикателствата за образователната ни система и учебния процес като цяло? Какво означава динамичното технологично развитие за търсенето на знания и умения? Всичко това и още много ще разкрие новото издание на мултиплатформения проект на Bulgaria ON AIRБъдещето: Образование“ тази неделя.

Експертната дискусия ще се излъчи на 27 март, от 17:30 часа, в ефира и Facebook страницата на Bulgaria ON AIR. Бъдещето: Образование“ ще се предава на живо и на сайтовете Bgonair.bg и Dnes.bg. Модератор на специализираното издание ще бъде журналистът на Bulgaria ON AIR и продуцент на публицистичното предаване „ДиректноКалина Донкова.

По време на „Бъдещето: Образование“, Диян Стаматов, бивш зам.-министър на образованието и директор на 119-0 ОУ, ще коментира актуалното състояние на образователна система в България, средното образование като ключов период за професионалната ориентация на учениците. Той ще разкаже повече за планираните реформи в образователната система от МОН, нивото на подготовка на българските ученици, сравнено с връстниците им по света и интеграцията на украински деца в българската образователна система.  

За дигитализацията в образованието и конкурса на А1Дигиталното училище на България“ повече ще разкажат експертът „Външни комуникации“ в А1 Нина Неделчева – Георгиева, Христина Ананиева, главен учител и Светла Панайотова, старши учител в 81-во Иновативно Средно училище „Виктор Юго”, София.

Как човек да вземе управлението на личностното си развитие в свои ръце ще разкрие доц. д-р Даниела Илиева от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя ще сподели ценни съвети за избягването на препятствията по пътя към постигането на крайната цел на всеки човек и кои са най-често срещаните грешки, които хората допускат в опит да подредят живота си.

В новото издание на специализирания мултиплатформен проект „Бъдещето: Образование“, мениджърът „Производство“ в „Елика Процесинг“ ООД Грета Димитрова, ще коментира кои са тясно специализираните професии от бъдещето. В специален разговор експертът ще изрази професионалното си мнение относно необходимостта от такъв тип работни позиции и тяхната сфера на дейност.

Предстои ли развитие на системата на висшето образование в България и кои са професиите на бъдещето? Това ще коментира ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) проф. Миглена Темелкова. Тя ще сподели своите наблюдения относно киберсигурността и мрежовата сигурност.

За финал на експертната дискусия „Бъдещето: Образование“ повече за ролята на образованието във формирането на идентичност ще разкрие дизайнерът Маргарита Асадурова. Тя ще коментира и необходимо ли е учениците да бъдат обучавани как трябва да се обличат.

„Бъдещето: Образование“ се провежда с подкрепата на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), „Елика Процесинг“ ООД, A1 България и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори на проекта са Investor.bg, Dnes.bg и Manager.bg