Биенале на илюстрацията започна да приема творби за своето второ издание - #allistrend #allistrend

Биенале на илюстрацията започна да приема творби за своето второ издание

Биенале на илюстрацията започна да приема творби за своето второ издание. Събитието се организира от специализирания онлайн портал „Българска илюстрация” и Регионален исторически музей София и за втори път ще покаже произведения на съвременни български творци.

Крайният срок за изпращане на творбите е 30 септември 2020 г., като няма възрастови и професионални ограничения, както и ограничения по отношение на използваните материали, техника, стил и тема на илюстрациите. Всеки автор може да подаде до три оригинала или принта в категориите „Нереализирани/непубликувани творби” и „Реализирани/публикувани творби”, които трябва да са създадени през последните две години. Специално жури ще направи селекция на произведенията, а почитателите на илюстрацията ще имат възможност да им се насладят през ноември в Регионален исторически музей София.

Пълните условия за участие във второто издание на Биенале на илюстрацията може да намерите на адрес http://biennale.bulgarian-illustration.com/.

Единственото по рода си Биенале на илюстрацията се ражда по повод 50-годишнината на първата изложба на илюстрацията в България, която се провежда в далечната 1968 година, а първото издание през 2018 г. показа селектирани илюстрации от над 300 творби на български творци от страната и чужбина.