Безплатен транспорт за Нестле за Живей Активно! на 6 март към Витоша - #allistrend #allistrend

Безплатен транспорт за Нестле за Живей Активно! на 6 март към Витоша

Два безплатни автобуса по линия 66 ще бъдат осигурени за всички желаещи да се присъединят към най-активния зимен ден – 6 март. Тогава на хижа Алеко ще се проведе зимното издание на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Нестле за Живей Активно! Тя се организира в партньорство със Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“, Министерство на младежта и спорта и Витоша ски АД. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

В 08:30 и в 09:00 тръгват по разписание двата автобуса от спирка „Хладилника“ и отпътуват обратно от х. Морени в 14:00 и 14:30 ч. Между 10:00 и 14:00 всички ще могат да се включат в различни зимни забавления и да получат награди. Надпревара с шейни на обособената писта ще определи най-бързите, които после ще могат да направят снежен човек или да стрелят по снежен дартс. Освен популярните зимни спортове ски и сноуборд, планината предлага и много други начини, по които всеки може да бъде активен, дори и през зимата. На локация „Нестле за Живей Активно“ малчуганите ще могат да се впуснат в търсене на съкровища с БАССЕС (Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил), докато учат основни правила за лавинна безопасност в планината.

В основата на Нестле за Живей Активно! е да бъдат мотивирани всички за активен начин на живот и балансирано хранене. Движението през цялата година, както и балансираното излагането на ниски температури и студен въздух е начин да бъдат тренирани не само мускулите, но също и имунната система. Зимните активности водят до подобряване на настроението, както и са стимулант за метаболизма, тъй като тялото има нужда от енергия, с която да го сгрее – така и се горят едновременно повече калории през зимните месеци.

Повече за Нестле за Живей активно! 

Нестле за Живей Активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи  и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и редица български общини инициативата разшири географския и сезонен обхват, като акцентира върху необходимостта от активния начин на живот и балансираното хранене.

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.