Zafayah: “Артистът не спира да търси себе си" - #allistrend #allistrend

Zafayah: “Артистът не спира да търси себе си”

Броени часове преди проектът DUBFILES, състоящ се от тримата вокали на MELLOW MOOD  и реге гласището FORELOCK, ръководени от реге-дъб маестрото PAOLO BALDINI, пристигат в *MIXTAPE 5* на 6 април, за да ни отнесат към музикалния флоу на Ямайка, имаме удоволствието да се срещнем и да разговаряме с Zafayah.

Zafayah & Jahmmi Youth, които имат вече записана колаборация с проекта и ние нямаме търпение да ги чуем на живо.

Колко далеч може да стигне човек, мечтаейки?

Мечтите само по себе си са хубаво нещо, но за да стигне далеч, човек трябва да ги подплати с действия и също така да се зареди с голяма доза непримиримост и стоицизъм, които ще са му нужни докато ги отстоява.

Правили сме много колаборации. С кой артист бихте искали да работите отново?

Kin Riddimz. Скоро той пуска нова riddim компилация, от която съм част и аз, нещо, което отдавна искахме да направим и мисля, че предстоят още за в бъдеще. С него сме колаборирали и за участия и винаги за мен работата с него е била удоволствие.

Какво е бъдещето на музиката в България?

Нещата се променят динамично, българските музиканти започват да осъзнават все повече и повече и като част от световната сцена. За съжаление все още повечето слушатели се осланят само на това, което им се поднася наготово и много качествени български проекти не са много отразени, но искам да вярвам, че това ще се промени.

Ако имахте супер сили какви биха били те?

Ние имаме, затова продължаваме да правим това, което правим.

Разкажете ни забавна случка с фен! 

Skinheads в съседна на България държава ни чакат пред клуба преди участие и чуваме неприятни скандирания по наш адрес. В последствие си плащат билет, за да продължат скандиранията си вътре в клуба, аз лично си помислих, че ще стане страшно меле… а броени минути след това изведнъж почнаха да се кефят на музиката и да подскачат.

Какво искат БГ феновете?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото това, което искат днес, може да не е това, което искат утре. Мисля, че е важно ние да се стремим да им даваме максимума от това, на което сме способни. Както и събитията да се организират по професионално и с повече концепция.

Как може един артист да открие себе си?

Като не спира да се търси, защото ние, тъй както всичко останало на този свят, се променяме и “себе си” не е константа.

Ако можехте да върнете времето назад, какво бихте направили по друг начин?

Както казват “Човек или печели, или се учи”, така че аз съм благодарен и за победите и за уроците. Благодарение на уроците, знам какво ще направя по друг начин за в бъдеще.

Оттук накъде? Какви са бъдещите ви планове?

Още повече продукция и повече сцени, на които да я представям. Сега предстои да излязат 2 нови видеа и още други интересни неща, не само в музикален план, но това – по-натам..