Scorpions представят „Gas in the Tank“ - #allistrend #allistrend

Scorpions представят „Gas in the Tank“

снимка: АНИМАТО МЮЗИК/UMG

Вероятно най-решителният момент в създаването на дългоочаквания албум на SCORPIONS “Rock Believer” е уловен в едно от парчетата от колекцията, озаглавено  “Gas In The Tank“.

„Преди да започнем работа по “Rock Believer” си зададохме някои много важни въпроси. Има ли група, чиято музикална кариера трае над 50 години и все още има желанието, твърдостта и решителността да запише цяла дузина нови заглавия? Не са ли достатъчни 18 студийни албума, отличени с множество награди по целия свят? Имаме ли достатъчно сила, за да продължим? Отговорите ще намерите в “Gas In The Tank“”, споделя фронтменът на групата Клаус Майне.

“Rock Believer” се състои от 16 песни, всяка от които лирична кратка история, представена в пищна музикална обвивка, включваща характерното рок звучене на легендите. Инструменталното им майсторство е като преливащ сандък със съкровища, който създава мост между вчера и утре. Коментарът на Клаус Майне за парчето “Roots In My Boots“ всъщност се отнася за целия албум:

„Новите заглавия символизират завръщане към корените и ДНК-то ни – страхотни китарни рифове и силни мелодии. Опитахме се да пренесем това усещане на живо в студиото, като най-накрая и петимата се събрахме да свирим заедно.”

Mаксимата на великия професор и философ Станфорд Пол Уотцлавик – „Доброто, намерено в лошото“ е в основата на този необикновен албум. В последните две години COVID-19 пандемията постави в окови обществения живот, пътуванията и работата на всеки един от нас. Решени още през 2018 г., че е време за нова музика, SCORPIONS приемат обстоятелствата като благословия и знак, че това е точният момент да се завърнат в студиото. Рудолф, Клаус, Матиас, Павел Мончивода и Мики Дий се събират в легендарното Peppermint Park Studio в Хановер и точно като в доброто старо време прекарват дните си заедно, пишейки нови песни. Така се ражда “Rock Believer” – един от най-емоционалните и най-истински албуми на бандата, засягащ социално-политическите теми, които вълнуват света днес.

Тази година ще е много динамична за групата. SCORPIONS тръгват на турне в над 20 европейски града, но преди това в продължение на два месеца ще свирят в Planet Hollywood Resorts & Casino, Лас Вегас като част от тяхната резиденция.

“Rock Believer” излиза на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/Universal Music Group с медийната подкрепа на Радио 1, Радио 1 Рок и RockTheNight!